BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Machine vat vuur bij Picanol te Ieper

Machine vat vuur bij Picanol te Ieper
Foto: FVL
Maandagnamiddag omstreeks 14u25 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een brand met mogelijks een ontploffing bij weefgetouwenproducent Picanol aan de Steverlyncklaan te Ieper. Een staalmachine had er vuur gevat en meteen werd de interne brandweer van Picanol ingeschakeld. Een 100-tal werknemers uit de afdeling ‘langwerk’ werden uit voorzorg geëvacueerd. Niemand raakte gewond. Ook Brandweer Westhoek, post Ieper werd opgeroepen voor bijstand. Omstreeks 15u00 was het vuur onder controle. Zodra het gebouw voldoende verlucht was en terug vrijgegeven, kon het personeel terug naar binnen. De komende dagen zal blijken wat de impact is op de productie.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 mei 2021
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te