BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Oostende opent de dans, de zomer begint met Dansand!

Dansand Oostende, dat is waar je het weekend van 2 tot 4 juli doorbrengt. Kunstencentrum KAAP nodigt je er met Dansand! uit om te dansen op de vloedlijn of op adem te komen met performance in de Japanse tuin. Dans de zomer in met het explosieve Melting Pot. Waag je aan een warm-up met 36 PARTS-studenten. Of laat de surprises op je afkomen tijdens first dates tussen dansers en muzikanten in de Dansba’r. 3 dagen, 9 locaties en meer dan 150 artiesten, dat is kort samengevat de 7de editie van Dansand! “Dansers, muzikanten en andere kunstenaars palmen de badstad in met voorstellingen, wandelingen en dansante, interactieve ontmoetingen”, blikt Programmator Merel Vercoutere vooruit op het festival dat mikt op dansfans en leken, Oostendenaars en toeristen. Laat ons je huidhonger stillen Deze editie draait, na al dat ge-corona, om rituelen die gepaard gaan met ontmoeten en verbinden. Dat vertaalt zich in een ronde tribune die publiek en dansers omarmt op het strand, maar evengoed in voorstellingen zoals die van de acrobatische gebroeders Maluné, die elkaar in evenwicht houden met een tandbit. Met de wereldpremière van Michiel Vandevelde’s Dances of Death voel je je dan weer deel van een groter geheel. Die connectie als rode draad doorheen het festival wordt nog tastbaarder als je gaat daten. Dat kan spontaan in de Dansba’r, of via je smartphone tijdens The Dating Project van Dan Mussett, een speels stukje in-situ performance dat de link legt tussen hi-tech en nobele onbekenden. Wat je krijgt als je mensen uit heel diverse hoeken samenbrengt voor een ontmoeting, zie je in A Curse Poem, een ménage à trois tussen Peter Aers, Femke Gyselinck en Melissa Mabesoone. Zij vertalen poëzie naar choreografie in de heerlijke binnentuin van het Conservatorium. Meytal Blanaru reikt je dan weer subtiel de hand voor een dans. Aan jou de keuze of je ingaat op de uitnodiging. En dat allemaal coronaproof. “We stappen uit de theaterzaal en werken outdoor, vaak voor beperkt publiek. En waar nodig passen we aan. We zijn als organisatie zo rekbaar als een elastiekje”, verzekert Vercoutere.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 mei 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving