BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Scheepvaartpolitie speurt kanaal Roeselare-Leie af met de High-Definition Sonar op zoek naar spoor van verdwijningszaak uit 2000.

Scheepvaartolitie speurt kanaal Roeselare-Leie af met de High-Definition Sonar op zoek naar spoor van verdwijningszaak uit 2000.
Foto: FVL
Vorige week heeft de Scheepvaartpolitie aan de hand van High-Definition Sonar (nieuwe technologie sedert 2020) het kanaal Roeselare-Leie nog eens af en er werden een 4-tal objecten gelokaliseerd. De speurders lieten niets aan het toeval over en woensdagmorgen streek de Cel Vermiste Personen onder leiding van Alain Remue neer in Kachtem (Izegem), samen met de Divers Research Teams van de Protection Civile in de hoop een spoor te vinden van Christophe Maertens uit Izegem die vermist is sedert 16 januari 2000. De toen 26-jarige man vertrok met zijn wagen, een rode Daihatsu Charade. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de man. Eerst werd een duiker ingezet op twee plaatsen in Kachtem, nadien werd ook nog in Ingelmunster en Oostrozebeke een duiker naar de bodem van het kanaal gestuurd, maar op alle vier de plaatsen werden geen autowrakken en/of stoffelijke resten aangetroffen. Een tweetal jaar geleden vond er een gelijkaardige zoekactie plaats op de Leie te Wielsbeke en St.-Eloois-Vijve die toen wel resultaat opleverde in twee verdwijningszaken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 mei 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws