BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

B30VA kent nieuwe data

William Boeva

Anderhalve maand na de première van zijn gloednieuwe show, moest William Boeva met verplichte rust. De wereldwijde pandemie zorgde ervoor dat het leeuwendeel van de B30VA-tour moest worden uitgesteld. Eerst kregen de geteisterde zalen nieuwe data in het najaar van 2020, maar al gauw werd duidelijk dat ook dat geen optie zou zijn. Zo komt het dat William pas anderhalf jaar na de première in de Arenbergschouwburg in Antwerpen (en een handvol andere shows) zijn meest succesvolle voorstelling tot nu toe zal verderzetten. Een reeks van 46 shows – waaronder heel wat verplaatste data, maar ook een groot aantal extra zalen – gaat vanaf eind september van start. Alle data staan nu op www.williamboeva.be.

Lovende recensies, een uitgelaten publiek en uitverkochte zalen: de derde avondvullende zaalshow van William Boeva had niet beter van start kunnen gaan. Nauwelijks vijftien keer bracht hij de voorstelling sinds de première op 1 februari 2020, toen plots alle zalen de deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus. Die rust was na een intense periode aanvankelijk welgekomen, maar al gauw begon hij de roep van het podium te missen. Hij is dan ook blij dat hij vanaf dit najaar opnieuw op de planken mag staan.

Hij mag dan ondertussen al 31 jaar zijn, ook nu nog blijft William zich afvragen of hij echt vaarwel moet zeggen tegen alles wat hij als twintiger mocht doen zonder dat iemand daar bedenkingen bij had. In B30VA stelt hij zich vragen als: mag ik nog gamen? moet ik de all you can eat inruilen voor een deftig restaurant? wil ik ooit kinderen? en is mijn mooie leven nu echt voorbij of moet alles nog beginnen? William is meer dan ooit openhartig en eerlijk over zijn leven met een beperking, maar doorheen de rake beschouwingen ontbreekt de grap nooit. Met B30VA slaat hij een nieuwe weg in en overstijgt hij zichzelf. Alle tourdata van B30VA staan nu op williamboeva.be en livecomedy.be. Wie de voorstelling wil zien, kan maar beter goed in de gaten houden wanneer de tickets van zijn of haar voorkeurstheater in verkoop gaan. De oorspronkelijke data waren meestal in een mum van tijd uitverkocht.

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 juni 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws