BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Bart Moeyaerts ‘Tegenwoordig heet iedereen Sorry’ wordt verfilmd door De Mensen

Bart Moeyaert Tegenwoordig heet iedereen Sorry (2018) van Bart Moeyaert wordt verfilmd door productiehuis De Mensen (Undercover, Beau Séjour). De regie is in handen van Frederike Migom (BINTI). Tegenwoordig heet iedereen Sorry volgt Bianca, die bij haar pas gescheiden moeder woont, waar alle aandacht uitgaat naar haar broertje, die aan een hartkwaal lijdt. Het boek won een Zilveren Griffel, werd onder andere genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs, en is tot op heden in acht talen vertaald. De jury van de Astrid Lindgren Memorial Award, die Moeyaert in 2019 ontving, omschreef het boek als ‘een vlijmscherp, emotioneel portret’ van een 12-jarig meisje. Wendy Wilbers, uitgever bij Querido, schrijft: “Bart Moeyaert heeft in Tegenwoordig heet iedereen Sorry een gevoelig en intens beeld van een onzeker meisje neergezet in wonderschone taal. Een ontroerend mooi boek dat het verdient om een nog groter publiek te bereiken. Met een film in handen van deze makers moet dat gaan lukken.” Producent Ivy Vanhaecke stelt: “Samen met de talentvolle Frederike Migom kijken we er enorm naar uit om de wereld van Bart Moeyaert uit Tegenwoordig heet iedereen Sorry naar het scherm te brengen: feel good met een ontroerend en kwetsbaar kantje.” Migom: “Bij het lezen van Tegenwoordig heet iedereen Sorry zag ik Bianca’s innerlijke wereld meteen in beelden voor me. Ik voelde me verbonden met deze buitengewoon merkwaardige tiener op zoek naar verbinding binnen haar gebroken gezin.” “Bladzijde na bladzijde volgt Moeyaert de gedachtestroom van Bianca. Daardoor beleef je mee hoe het bij een puber van binnen kan stormen, terwijl van buiten de luiken gesloten blijven.” Trouw over Tegenwoordig heet iedereen Sorry

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 juni 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws