BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

BuikRock 2021: drie dolle festivaldagen met Niels, André, ’t Hof en Clouseau

Buikrock Voor elk wat wils. Dat moet BuikRock 2021 worden. En de organisatie houdt woord. Drie dagen naeen, tijdens het laatste weekend van augustus, is Deerlijk the place to be voor festivalgangers. “Ons publiek en de artiesten hebben veel moeten missen. Maar eindelijk kan het weer, in veilige omstandigheden en met een line-up waar we niet weinig trots op zijn”, klinkt het bij de organisatie.   Nee, corona zal de wereld niet uit zijn als op vrijdag 27 augustus de eerste decibels losgelaten worden op de festivalweide aan de Tapuitstraat in Deerlijk. Maar het mag en kan weer, en dus wordt het drie dagen genieten van heel wat fraais op het BuikRock-podium. “Net zoals voor andere organisatoren is dit voor ons een echte opsteker”, zeggen Wim Buyck en Henk Verbeke. “Conform de maatregelen die op dat moment zullen gelden, gaan we voor een driedaagse in coronaveilige omstandigheden. We nemen ook op dat vlak onze verantwoordelijkheid en zijn er van overtuigd dat onze bezoekers net hetzelfde zullen doen.”   Blijven zoeken en boeken   Het was lang niet eenvoudig om tot een volwaardige line-up te komen. “We hadden artiesten geboekt voor onze tweede editie in 2020 en zouden schakelen van één naar twee festivaldagen”, zeggen Wim en Henk. “Maar om de gekende reden ging het slot op de festivals en dus waren we weer bij af. De ontgoocheling van het eerste moment hebben we echter omgezet in enthousiasme om meteen richting 2021 te kijken. En zo zijn we uiteindelijk tot drie festivaldagen gekomen. Een groot deel van onze line-up is die van 2020 maar dat volstond niet. En dus zijn we blijven zoeken en boeken.”   Verschillend doelpubliek   BuikRock programmeert drie dagen naeen voor telkens een ander doelpubliek. “Op vrijdagavond gaan we onmiddellijk helemaal loos, met Def Value, De Kreuners, en Bart Peeters. We eindigen in het West-Vlaams met ’t Hof van Commerce”, klinkt het. “Op zaterdag bijten Bram & Lennert de spits af, net als in 2019. Daarna volgen Jebroer, Metejoor, Emma Bale, Laura Tesoro, Natalia, Niels Destadsbader en Les Truttes. Er is die dag dus niet alleen Nederlandstalig fraais te bewonderen. Op zondag trekken we nog resoluter de kaart van de meezingers. Jérémie Vrielynck, net als Niels ook uit Deerlijk, geeft de muzikale aftrap. Daarna is het de beurt aan Willy Sommers, Christoff en Mama’s Jasje. André Hazes speelt die dag ook de pannen van het dak en heel recent konden we daar nog een top-act aan toevoegen: de jongens van Clouseau. Ideaal dus om de zomervakantie af te sluiten.”   Info & tickets: www.buikrock.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 juni 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws