BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Hoofdkantoor Brooklyn volledig in de as gelegd door zware brand

Foto NDZ
Foto NDZ
Woensdagavond is het hoofdkantoor van kledingketen Brooklyn gelegen in de industriezone van Stasegem/Harelbeke getroffen door een zware brand die gepaard ging met een hevige rookontwikkeling die tot tientallen kilometers in de regio waarneembaar was.  De gebouwen werden daarbij volledig verwoest.   De brand werd voor het eerst opgemerkt omstreeks 21.30 uur.  Ondanks de brandweer snel ter plaatse was greep het vuur snel om zich heen waardoor de vuurzee al snel door het dak sloeg.   Brandweermannen en materieel van drie brandweerposten snelden ter plekke, maar al snel werd duidelijk dat dit niet zou volstaan om de brand te lijf te gaan, waardoor al snel versterking werd opgeroepen, onder meer om de bluswatertoevoer te garanderen.   Een zware belemmering tijdens de bluswerken waren alvast de wegenwerken die momenteel in de onmiddellijke omgeving van het bedrijf worden uitgevoerd.   “Ondanks de pikzwarte rook was er geen gevaar voor de volksgezondheid, gezien deze geen giftige bestanddelen bevatte”, legt Piet Beirlaen van de hulpverleningszone Fluvia uit, “Gezien er geen wind stond steeg deze redelijk verticaal op.  Een naburige woonwijk bleef dus gelukkig gespaard van de rookwolk.  Wat wel mogelijk is, is dat roetdeeltjes op de groenten terecht kwamen in de moestuintjes in de buurt.  Ik wil echter wel de raad meegeven om deze groenten grondig te wassen zodat alle roet ervan verdwijnt.   We hebben ons uiterste best gedaan bij de aanpak van deze zware brand om alle omstaande gebouwen te vrijwaren.  Onder meer een naastgelegen schrijnwerkerij konden we nipt vrijwaren.  Gezien de brand zich niet gemakkelijk gewonnen gaf hebben we al snel de grote middelen ingezet.  Gewonden zijn er gelukkig niet gevallen.”   In het getroffen fabriekspand is al tientallen jaren de hoofdzetel van kledingketen Brooklyn ondergebracht.  Ook de klantendienst van deze kledingketen met onder meer vestigingen te Kortrijk, Roeselare, Gent, Brugge, Knokke, Waregem en Oostende heeft er zijn burelen.  Bij het uitbreken van de brand was er niemand in het gebouw aanwezig. Zaakvoerder Ubbe Descamps verliet als laatste de gebouwen, omstreeks 19.30 uur.   Wat aan de basis ligt van de brand is nog niet gekend.  Een brandexpert zal dit vandaag proberen te achterhalen.
Foto NDZ
Foto NDZ
Foto NDZ
Foto NDZ
Foto NDZ
Foto NDZ
     

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 juni 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Brand woning

Brand in leegstaande woning

KUURNE – Dinsdag, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat te Kuurne. Het vuur ontstond in de keuken,