BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kon. Feestcomité Sint-Pieter pakt uit met Familiedag

Foto NSK
Foto NSK
Op zaterdag 26 juni staat heel wat te gebeuren op de Sint-Pieters parochie.  Daarvoor diende het Sint-Pieterscomité zich echter opnieuw uit te vinden.  De gekende grote feesttent werd daarbij vervangen door de twee kleinere open exemplaren van de Chiro en alle activiteiten die normaal binnen in de tent plaatsvinden geschrapt.  Dit zal het echter niet minder prettig maken tijdens de familiedag gezien toch een voldoende gevarieerd programma kan worden aangeboden. “We zijn dit jaar toe op Sint-Pieter aan onze 55 ste editie”, opent voorzitster Ilse Houtrique die vorig jaar de fakkel in handen kreeg van het Sint-Pietersfestival maar helaas haar feesthoed niet kon opzetten gezien de geplande feestelijkheden niet konden doorgaan, “De onzekerheid waarin we verkeerden of dit jaar iets mogelijk was of niet duurde tot twee maand terug.  Toen klaarde de hemel stukje bij beetje verder uit voor ons en kregen we meer perspectief en zicht dat er wel degelijk zou kunnen gefeest worden op Sint-Pieter, natuurlijk met de nog geldende maatregelen in acht genomen.  Dat het geen volwaardig Sint-Pietersfestival zal worden nemen we er graag bij, gezien we al blij zijn dat iets mogelijk is.”    Elk jaar opnieuw wordt in diverse werkgroepen samen gewerkt, gespeeld, gelachen, nauwgezet gepland, afspraken gemaakt en zotte ideeën bedacht om het de bezoekers van het Sint-Pietersfestival zo aangenaam mogelijk te maken.  Ondanks deze beperkte editie zal dit ook dit jaar niet anders zijn, gezien ook nu opnieuw elke leeftijdsgroep aan zijn trekken zal komen.  “Voor de kinderen tot het zesde leerjaar voorzien we een educatief verkeersparcours met verkeersborden en echte verkeerslichten die we even mogen lenen van de gemeente, waarvoor dank trouwens”, vertelt Sharka Demuynck, “Wie wil gebruik maken van het parcours moet echter wel zijn eigen fiets, step, rolschaatsen of ander rollend materieel meebrengen.  In de namiddag kan er dan gekubbd worden op Sint-Pieter.  Ondanks de inschrijvingen goed lopen kunnen nog enkele Kuurnse verenigingen bij ons terecht om deel te nemen.”  Op zaterdag 26 juni zien ze, ze ook weer vliegen op Sint-Pieters in de vorm van een onvervalste eierworp.  “Na het grote succes van onze eerste editie konden wij niet anders om ook dit jaar opnieuw het eierwerpen te organiseren”, lacht  Jeroen Huysentruyt, “Wees alvast gerust, de eieren die worden gebruikt bij onze eierworp zijn stuk voor stuk afgekeurde exemplaren voor consumptie.  Elk deelnemend team dient te bestaan uit drie personen, een werper, vanger en kapitein.  De eerste worp zetten we op 12 meter, daarna gaan we verder en verder.  Vorige maal werd met gemak de 22 meter gehaald.”  Vooraf inschrijven kan via de website van het Sint-Pietersfestival.  Ook nieuw dit jaar is de Ezels Happening die de jogging vervangt.  “Ook bij onze loopwedstrijd speelde corona ons parten”, vervolgt Geert Lietaert, “Om een grote groep lopers die tegelijk vertrekt te mijden kan er gestart worden tussen 15 en 16 uur en werden de rondes ingekort.  Telkens een deelnemer over de finish komt levert hem dit een drankbonnetje op voor een ezelbiertje met een maximum van zes.  Voor de kinderen hebben we aangepaste dranken.  Ook hier kan inschrijven vooraf via onze website of ter plaatse.”  Een grote slotshow komt er dit jaar echter niet.  In plaats daarvan wordt de Sint-Pieter familiedag afgesloten met een openlucht zomerbar die de naam Soirée Méditerranée meekreeg.  Alle info over de Sint-Pieters Familiedag vindt u terug via sintpieter.wixsite.com/sintpietersfestival.    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 juni 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online