BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Kraanarm vuilniswagen vernielt bovenleiding aan spooroverweg in Kortemark

Kraanarm vuilniswagen vernielt bovenleiding aan spooroverweg in Kortemark
Foto: FVL
Een vuilnisophaler mag van geluk spreken, dinsdagvoormiddag rond 11.00u rukte zijn kraanarm de bovenleiding ter hoogte van de spooroverweg aan het station van Kortemark. Frédéric Petit, woordvoerder Infrabel: “De schade aan de kabels van beide sporen is ‘ernstig’, ook aan de slagbomen van de overweg die werden aangereden. De spooroverweg werd veiligheidshalve afgesloten. De herstellingswerken zullen mogelijk de hele dag duren, zolang zullen er vervangbussen van de NMBS rijden tussen Lichtervelde en Diksmuide.” Infrabel roept naar aanleiding van het voorval vrachtwagenbestuurders op om steeds de hoogte van hun lading goed te controleren, om dergelijke incidenten, met ernstige gevolgen voor het treinverkeer en de reizigers, te vermijden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 juni 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal