BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Roofingwerken veroorzaken dakbrand in Diksmuide

Roofingwerken veroorzaken dakbrand in Diksmuide
Foto: FVL
Omstreeks 15.12u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een dakbrand in de Nieuwmolkenkaasstraat te Diksmuide. Een aannemer was er roofingwerken aan het uitvoeren op het plat dak van een houtskeletbouw als uitbreiding van de woning. Op een bepaald moment moet de vlam zijn overgeslagen op de folie of isolatie van het bestaande dak en heeft de brand zich snel uitgebreid over het volledige dakoppervlak aan de achterzijde van de woning. Bij aankomst trof Brandweer Westhoek – post Diksmuide een hevige dakbrand aan bij de achterzijde van de woning. De vlammen grepen snel om zich heen en sloegen over naar de voorkant van het dak. Er werd versterking opgeroepen van een tankwagen en een ladderwagen van Brandweer Houthulst-Merkem. Om de brand te bereiken diende de dakbedekking grotendeels afgebroken te worden. De ondergelegen verdiepingen werden gevrijwaard. De woning zal tijdelijk onbewoonbaar zijn. Burgemeester Laridon coördineert de opvang voor het gezin van 3. Niemand raakte gewond.
Roofingwerken veroorzaken dakbrand in Diksmuide
Foto: FVL
 
Roofingwerken veroorzaken dakbrand in Diksmuide
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 juni 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Brandweer en Politie, Nieuws