BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Sint-Pietersfestival is terug na jaartje afwezigheid in de vorm van ééndaagse Familiedag

Foto NSK
Foto NSK
Na een verplicht jaar van afwezigheid is het Sint-Pietersfestival terug in Kuurne.  De jaarlijkse hoogdag op de Sint-Pieters parochie is echter ditmaal geen meerdaags feestgebeuren maar een familiedag, gezien de nog steeds geldende maatregels.  “We zijn al blij dat we iets kunnen organiseren”, vertelt voorzitster Ilse Houtrique die vorig jaar de fakkel in handen kreeg van het Sint-Pietersfestival die dit jaar aan zijn 55 ste editie toe is,  “De gekende grote feesttent is er dit jaar niet bij.  In plaats daarvan twee kleinere exemplaren die we lenen van de Chiro.  Onze grootste vrees vandaag is echter dat de weergoden roet in het eten zullen komen gooien, want wees nu eens eerlijk, wie snakt nu niet naar een leuk evenement.”  De feestelijkheden die plaatsvinden in de schaduw van de Sint-Pieterskerk langs de Brugsesteenweg openden deze morgen klokslag negen uur met een vinkenzetting aan de Mortierhoek waaraan een 60-tal vinkeniers deelnamen.  In de eerste reeks won Koen Claerhout uit Izegem, de winnaar van de tweede reeks werd Rika Vincke uit Kuurne.   Een andere klassieker op Sint-Pieter die al een paar jaar geprogrammeerd staat is de driewielerkoers die de allerkleinsten tegen elkaar zet in een echte wedstrijd.  Gezien er voor deze wedstrijd een 24-tal deelnemers kwamen opdagen werd deze over twee reeksen gereden.  Later op de dag volgt dan nog onder meer de allen bekende sleuteltjesworp, het Kubb Tornooi en eierenworp.  Voor de sportieven onder ons is er om 15 uur de eerste ezelshappening – Walk en Run die per gelopen ronde een drankbonnetje oplevert voor een ezelbiertje met een maximum van zes.  Voor de kinderen zijn er aangepaste dranken voorzien.     De Sint-Pieter familiedag wordt deze avond afgesloten met een openlucht zomerbar die de naam Soirée Méditerranée meekreeg.   Alle info over de Sint-Pieters Familiedag vindt u terug via sintpieter.wixsite.com/sintpietersfestival  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 juni 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online