BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

So Yes is eerste Europese verdeler van kledinglijn van Tommy Hilfiger voor mensen met beperking

Tommy Het West-Vlaamse bedrijf So Yes focust zich al jaren op het ontwikkelen van betaalbare, modieuze en praktische kledij voor mensen met een beperking en senioren. Het alombekende Amerikaanse kledingmerk Tommy Hilfiger gaat nu met hen een samenwerking aan. Daarbij wordt So Yes de eerste Europese verdeler van Tommy Hilfiger Adaptive, dat eveneens kledij produceert voor mensen met een beperking. Inzetten op modieuze kledij So Yes ontstond in 2016 door Jessie Provoost en Sofie Ternest, twee dertigers die vanuit hun ervaring als ergotherapeuten de nood voelden voor aangepaste kledij voor mensen met een beperking. “Kledij voor mensen in een rolstoel was tot dan eerder beperkt tot een makkelijke joggingbroek, maar voor een toiletbezoek of verzorging bleek dat nog niet praktisch genoeg”, legt Sofie Ternest uit. “Met het ontwikkelen van een aangepaste collectie legden we ook de focus op stijl. Modieuze kleren zorgen er immers voor dat mensen met een beperking zich zelfverzekerder voelen, een eigen stijl kunnen ontwikkelen en makkelijker uit een sociaal isolement stappen. Dat straalt ook af op de omgeving van de persoon in kwestie.” So Yes mikt daarbij op een breed publiek. Omdat ze de zelfstandigheid maximaal willen ondersteunen, heeft het bedrijf ook aandacht voor senioren. Magnetische ritssluitingen of broeken met elastieken zijn ook handig voor mensen met Parkinson of reuma. Wederzijdse klik Een visie die gelijkloopt met die van het befaamde kledingmerk Tommy Hilfiger. Zij brachten in 2017 voor het eerst de collectie Tommy Hilfiger Adaptive uit. Ontwerper Tommy Hilfiger werd naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn kinderen die autisme hebben. Oorspronkelijk was de collectie enkel in de VS te verkrijgen, maar nu wil het wereldvermaarde bedrijf ook voet aan de grond krijgen in Europa. Naast nieuwe ontwikkelingen kijkt So Yes ook steevast naar samenwerkingen die het comfort en gebruiksgemak van hun klanten kunnen vergroten. Al snel bleek dat Tommy Hilfiger op dezelfde lijn zat en dat er een klik was. Zo kozen ze dus So Yes uit als eerste retailer van de Tommy Hilfiger Adaptive kledinglijn in gans Europa. De lente- en zomercollectie van Tommy Hilfiger Adaptive bestaat uit innovatieve kleding die ontworpen is om het aan- en uitkleden makkelijker te maken. Dit doen ze door het gebruik van klittenband, magnetische sluitingen, handige ritsen en aangepaste pasvormen. De kledinglijn is er zowel voor dames, heren als kinderen met dezelfde herkenbare hippe Amerikaanse stijl als de andere collecties van Tommy Hilfiger. “We zijn heel trots”, weet Jessie Provoost. “Zo kunnen we aan onze mensen een nog breder assortiment aanbieden en hen nog meer helpen in hun zoektocht naar meer zelfstandigheid, comfort en een zekere eigenheid. Zo zullen we ook voor het eerst aangepaste kinderkleding kunnen aanbieden! Met de samenwerking met Tommy Hilfiger bereiken we opnieuw een belangrijke mijlpaal en zetten we een grote stap vooruit in het voortdurend streven naar een nog betere ontwikkeling van ons bedrijf en ons assortiment.” De collecties van So Yes en Tommy Hilfiger Adaptive vind je vanaf vandaag op www.so-yes.com.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 juni 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving