BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

James Taylor speelt in Brussel & Antwerpen

James Taylor In 2022 houdt de legendarische Amerikaanse singer-songwriter James Taylor halt in België. Op 19 januari 2022 speelt hij in Bozar in Brussel en op 18 februari 2022 in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. De ticketverkoop start op vrijdag 16 juli om 10u via greenhousetalent.be.   Acht jaar geleden speelde James Taylor voor een laatste keer in België voor een tot de nok gevulde Cirque Royal. Met nummers als ‘Fire and Rain’, ‘Country Road’, ‘Something in the Way She Moves’, ‘Mexico’, ‘Shower the People’, ‘Your Smiling Face’, ‘Carolina In My Mind’, ‘Sweet Baby James’, ‘Don’t Let Me Be Lonely Tonight’, ‘You Can Close Your Eyes’, ‘Walking Man’, ‘Never Die Young’, ‘Shed a Little Light’, ‘Copperline’ en ‘Caroline I See You’ schreef Taylor een schatkist aan parels bijeen. Taylor drukte een onuitwisbare stempel op ‘zijn publiek’, de babyboomers maar ook op de vele singer-songwriters die na hem kwamen. In 1971 stond hij op de cover van Time magazine, wat luidde als de voorbode van de singer-songwriter eeuw.   Gezegend met een warme baritonstem en uniek gitaarspel, bezingt hij al zes decennia lang de pijn (en de lichtheid) van het zijn. James Taylor was de eerste niet-Brit die tekende bij Apple Records, het platenlabel van The Beatles. Sinds zijn tweede plaat Sweet Baby James tot aan zijn meest recente studioplaten krijgt hij de artistieke en commerciële erkenning die hij verdient.   Taylor heeft in totaal meer dan 100 miljoen albums verkocht, die goud, platinum en multi-platinum verdienden sinds zijn debuut in 1968. Op zijn live-albums Live (1993), One Man Band (2007) en Live at The Troubadour (2010, samen met Carole King) kan je horen met hoeveel passie hij zijn (en andermans) nummers brengt. Zijn album Before This World (2015) behaalde een nummer één positie in de Billboard Charts. In februari 2020 bracht hij zijn 19de en nieuwste album American Standard uit, wat hem de eerste artiest maakt die 6 decennia op rij de top tien behaalt in de Amerikaanse Billboard Albums Chart.   Afspraak op 19 januari 2022 in Bozar en op 18 februari 2022 in de Koningin Elisabethzaal. Door de uitmuntende akoestiek van beide zalen komt Taylors warme stem er ongetwijfeld helemaal tot zijn recht. De rode pluchen zetels zullen bovendien nog nooit zo vetrouwd aangevoeld hebben als met ‘vriend’ James Taylor. Want de door Carole King geschonken woorden ‘All you have to do is call – And I’ll be there – You’ve got a friend’  beschrijven nog het best de unieke relatie die James heeft met zijn fans.   Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 16 juli om 10u via greenhousetalent.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 juli 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws