BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Vrachtwagenbestuurder en bijzitter komen om het leven bij zware klap op E17 te Harelbeke

Foto NDZ
Foto NDZ
Een zwaar verkeersongeval op de E17 ter hoogte van Harelbeke, kostte tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag het leven aan twee personen die samen in de cabine zaten van een vrachtwagen met Letse nummerplaat.  Het gaat vermoedelijk om de chauffeur van de vrachtwagen en iemand die lag te slapen in de cabine. Beide slachtoffers zijn voorlopig nog niet geïdentificeerd.  De twee inzittenden van een Peugeot met Franse nummerplaat die ook bij het ongeval betrokken waren, sloegen meteen op de vlucht en zijn voorlopig spoorloos, ze worden actief opgespoord, maar blijven momenteel spoorloos.  Door het ongeval ontstond een kilometerslange file, die snel aangroeide.  Heel wat vakantiegangers en vrachtwagenchauffeurs stonden urenlang stil. Het ongeval deed zich voor rond halfvier zaterdagmorgen, toen een zwarte Peugeot met Franse nummerplaat ter hoogte van de brug over de Beneluxlaan een wiel verloor en midden de snelweg tot stilstand kwam.  Beide inzittenden van de Peugeot lieten hun wagen achter en sloegen op de vlucht.  Luttele minuten later werd de stilstaande wagen aangereden door de nietsvermoedende vrachtwagenbestuurder, waardoor de vrachtwagen kantelde en tegen een verlichtingspaal in de middenberm terechtkwam.  De oplegger knakte af en kwam dwars over de snelweg te liggen. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, maar voor de vrachtwagenbestuurder kwam alle hulp te laat. Heel wat paletten met grote zakken potgrond waarmee de oplegger geladen was, kwamen op de snelweg.  Verschillende vrachtwagens en een kraan eraan te pas om de lading op te ruimen en de snelweg zo snel mogelijk vrij te maken voor het verkeer richting Frankrijk.  Door het ongeval sloeg de dieseltank van de vrachtwagen lek, waardoor een deel van het goedje op het wegdek terechtkwam.  De brandweer kon door het plaatsen van een opvangbak verdere verspreiding van het goedje voorkomen en maakte nadien het wegdek terug proper. Omdat de E17 volledig versperd was, ontstond heel snel een kilometerslange file die vooral vakantiegangers en vrachtwagenchauffeurs trof.  De opritten van de E17 in Deerlijk en Waregem werden meteen na het ongeval afgesloten, het verkeer die de snelweg wou nemen om richting Frankrijk te rijden, diende dat te doen via alternatieve wegen. Omdat ook de E17 richting Gent ter hoogte van het ongeval bezaaid lag met brokstukken, werd ook de linkerrijstrook afgesloten. Omstreeks 6u konden de vele personenwagens die in de file stonden rechtsomkeer maken en ter hoogte van Deerlijk de snelweg verlaten.  De vele stilstaande vrachtwagens moesten in eerste instantie blijven staan maar  rond 7u45 – zodra de pechstrook vrijgemaakt was – het ongeval voorbijrijden. Verwacht wordt dat het takelen van de oplegger en de trekker, alsook het beveiligen van de verlichtingspaal in de middenberm, nog de hele zaterdagvoormiddag in beslag zal nemen.  Het Parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk stelde een deskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te reconstrueren. Omstreeks kwart na twaalf zaterdagmiddag was de snelweg richting Frankrijk terug volledig vrijgemaakt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 juli 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Volkswagen T-roc

Auto komt in Heulebeek terecht

KORTRIJK/HEULE – Woensdagmorgen omstreeks 8.30 uur is een Volkswagen T-Roc in de Heulebeek terechtgekomen.  Het incident vond plaats nadat de bestuurster haar voertuig op de