BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Loppemnaar Ward Bonduel is de nieuwe CEO van luchtvaart- en chartermaatschappij Luxaviation Belgium

Ward Monduel - CEO Luxaviation Belgium BRUkopie Sinds kort staat een West-Vlaming aan het roer van private luchtvaart- en chartermaatschappij Luxaviation Belgium met kantoren op de nationale luchthaven te Zaventem en de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem.    Loppemnaar Ward Bonduel (37) die sinds 2015 tewerk gesteld is bij Luxaviation Belgium als commercieel directeur, wordt nu de nieuwe CEO van de private luchtvaart-en chartermaatschappij.   Luchtvaart is echter Ward Bonduel niet vreemd gezien hij voordien ook reeds actief was bij Brussel Airlines waar hij commercieel manager Afrika-desk was.  Daarnaast  was hij ook een tijdje actief bij het Congolese Korongo.  “De langeafstandsjets van onze klanten staan nog steeds grotendeels aan de grond vanwege de reisbeperkingen”, opent de kersverse CEO van Luxaviation Belgium, “De coronapandemie sloeg, net zoals in veel andere sectoren, ook hard toe in het segment van de zakenjets, maar de crisis biedt tevens nieuwe kansen.  Dat weegt voorlopig nog op onze resultaten, maar eens de grenzen met de V.S. opnieuw open, verwachten we dat er heel wat naar Noord-Amerika zal gevlogen worden. Een transatlantische luchtbrug als het ware.  Luxaviation Belgium heeft echter het voordeel dat de vloot die wij beheren voor onze klanten, zowel uit langeafstandstoestellen als vliegtuigen voor de middellange afstand bestaat.  Covid-19 heeft er namelijk voor gezorgd dat ook nieuwe ondernemers de weg naar de zakenjetmarkt hebben gevonden. De vraag naar zakencharters binnen Europa nam toe. Bovendien is er tevens opnieuw interesse vanwege ondernemers of bedrijven om een vliegtuig aan te kopen. .  Wij zien met andere woorden de toekomst hoopvol tegemoet.”, aldus een optimistische Ward Bonduel. Luxaviation Belgium 1 - BRUkopie Tijdens de eerste lockdown in april en mei van vorig jaar lagen de activiteiten stil. Pas in juni 2020 kon opnieuw gevlogen worden. Luxaviation Belgium zag het aantal intra-Europese vluchten met toestellen zoals o.a. de Cessna Citation CJ4 en Citation Excel al snel boven het normale gemiddelde toenemen met zo’n 15 tot 20 procent. Heel wat zakenreizigers kozen voor reizen met een privétoestel, niet enkel omwille van veiligheidsredenen maar ook omdat het vluchtaanbod bij de klassieke lijnmaatschappijen heel wat werd ingeperkt.  “Luxaviation Belgium koopt zelf geen vliegtuigen aan”, gaat de kersverse CEO verder, “ De toestellen worden aangekocht door ondernemers of bedrijven. Luxaviation Belgium ontzorgt zijn klanten en staat in voor de begeleiding, de administratieve ondersteuning, het technisch onderhoud, en de opleiding en het terbeschikkingstellen van piloten.  Naast het beheer van de vliegtuigen, kan Luxaviation – wanneer de toestellen niet door de klant zelf worden gebruikt – de vliegtuigen ook te huur aanbieden aan charterklanten.” Luxaviation Belgium 2 - BRUkopie Nieuwe vliegtuigen Bonduel stelt ook vast dat ondernemers en bedrijven opnieuw op lange termijn beginnen te plannen. “Dat is te merken aan het aantal tweedehands- en nieuwe vliegtuigen die worden aangekocht.”, merkt Ward Bonduel op,”Nu het aanbod op de tweedehandsmarkt daalt en de prijzen toenemen, wordt het voor sommige klanten interessant om de aankoop van een gloednieuw toestel te overwegen, hetzij via deeleigenaarschap, hetzij in full ownership.” Het voorbije jaar assisteerde Luxaviation Belgium bij de aankoop van nieuwe vliegtuigen, waaronder een Falcon 7X, een Bombardier Global 5500 en maar liefst vijf tweemotorige Beechcraft King Air-turboproptoestellen.  Die laatsten zijn zeer interessant omwille van de relatief lage aanschafprijs, de lage operationele kost en het feit dat ze ook heel kleine luchthavens kunnen aanvliegen, waar jets niet kunnen landen. Twee King Air 250’s zijn reeds geleverd en toegevoegd aan de vloot. In het najaar wordt een King Air 260 geleverd; de twee andere 260’s in 2022. Op dit ogenblik heeft Luxaviation Belgium 22 toestellen in beheer.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 juli 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws