BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Unieke locatie voor première van Clara Cleymans en Dimitri Leue

Dimitri Dimitri Leue verbaasde vorige zomer vriend en vijand door zijn voorstelling ‘Maura’ in volle corona-epidemie te spelen in het Atheneum van Deurne. Op 7 dagen speelde de productie 49 keer. Een weergaloze stunt, een coronaveilige marathon die al snel overal als ‘best practice’ werd aangehaald. Dat smaakt naar meer. Dimitri staat er voor bekend om de grenzen van vorm en inhoud af te tasten. Bovendien heeft hij al levenslang iets met architectuur, met Braem, met Deurne. Hij kan nergens beter spelen dan in het modernistische Deurne waar gebouwen zichzelf lijken te spiegelen. Theater, architectuur, erfgoed én dat alles zo veel mogelijk lawaai laten maken in een overheidsgebouw. Cultuur is terug en hoe! Nora + Aron Een liefdesverhaal eindigt zoals het begint. De onverwachte voorspelbaarheid van een aangekondigde verrassing. De toeschouwer weet dat iedere zin een boemerang is die terug geslingerd wordt in de ander zijn gezicht. Op een gespiegelde locatie kleven het verleden en de toekomst tegen elkaar als een evenbeeld. Het DISTRICTSHUIS in DEURNE is een modernistische parel van de stad Antwerpen. In zelden of nooit toegankelijke ruimtes voor het publiek kan je vanaf 5 augustus NORA & ARON bijwonen.  De voorstelling is speciaal voor dit unieke gebouw ontworpen. Dit wordt een architecturale theaterbelevenis ! Het publiek neemt plaats in twee aparte vleugels en zal de voorstelling bijwonen vanuit het perspectief van 1 speler.  Nieuwsgierigheid naar de andere speler wordt gelukkig voor het publiek toch af en toe bevredigd. Alles is een spiegel, de ruimte, Nora, Aron, de acteurs en het publiek. Tickets : www.ccdeurne.be/leuecleymans

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 juli 2021
Geschreven door
Steven
Evenementen, Nieuws