BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Alerte buren bevrijden gekneld meisje van 9 jaar

Alerte buren bevrijden gekneld meisje van 9 jaar
Foto: NDZ
Langs de Mandenmakersstraat in de Kortrijkse deelgemeente Bellegem is zondagmiddag een 9-jarig meisje gekneld geraakt tussen de garagemuur en de bestelwagen van haar papa. Drie alerte buren schoten ter hulp en slaagden erin om het meisje te bevrijden. Het meisje was kort voor halfdrie thuisgekomen samen met haar papa en broertje. Nadat de papa zijn Citroën Berlingo op de schuine oprit naar de ondergrondse garage geparkeerd had en ze alle drie uitgestapt waren, liep het fout. Terwijl het meisje naar beneden liep om de garage binnen te gaan, bolde de wagen om nog onbekende reden vooruit, waardoor het meisje met de benen gekneld raakte tussen de garagemuur en de bestelwagen. Drie alerte buren, die in de garage van één van hen samen een partijtje vogelpik aan het spelen waren, werden opgeschrikt door een enorme knal en snelden ter hulp. “We hoorden het meisje huilen en dat ging door merg en been. Ik riep meteen dat we een spanriem nodig hadden en liep intussen om de sleutels van mijn vrachtwagen. Daarna reed ik vliegensvlug mijn vrachtwagen achteruit tot net voor de bestelwagen. Door de spanriem aan de achterzijde van mijn vrachtwagen en de bestelwagen te bevestigen, konden we de bestelwagen iets achteruit trekken, waardoor het meisje vrij kwam”, vertelt buurman Danny Vanbruane. Ook de brandweer, een ziekenwagen en een MUG-team snelden ter plaatse. Het meisje kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna naar het AZ Groeningeziekenhuis in Kortrijk overgebracht. De papa van het meisje en zijn zoon bleven zo goed als ongedeerd, maar waren ferm onder de indruk van het gebeuren. Omdat de bestelwagen met grote kracht tegen de garagepoort terecht kwam, werd deze in de garage geduwd.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 augustus 2021
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Nieuws, Ongevallen