BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

De milieuboot vaart in Kortrijk

Copyright De Milieuboot Milieuboot De Milieuboot organiseert van 7 tot 29 september 2021 milieuboottochten op de Leie tussen Sint-Eloois-Vijve en Kortrijk. Een unieke kans om samen met je familie, vrienden, klas, vereniging of milieuraad op een boeiende manier kennis te maken met deze rivier in eigen streek. Onder deskundige begeleiding van onze lesgevers hoor je op een interactieve manier het verhaal van de Leie. De Leie is een belangrijke schakel in de scheepvaartroute tussen de Seine en de Schelde. De rivier wordt momenteel aangepast voor schepen tot 4500 ton. Het blijft een uitdaging om ook tegelijk natuur, landschap en recreatie te valoriseren. Heel wat steden integreren de Leie als groenblauw netwerk in hun stadsvernieuwing en willen zo bewoners en bezoekers dichter bij het water brengen. Wil je meer weten? Reserveer vooraf je plaats aan boord van de milieuboot en ontdek het volledige verhaal van de Leie. In het laboratorium kan je ook meehelpen de waterkwaliteit bepalen en kan je determineren welke macro-invertebraten er in het water leven. Je krijgt tips mee om duurzaam om te gaan met water en hoe je kan helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Een tocht met de milieuboot is een aanrader voor jong en oud. Op weekdagen zijn er Educatieve milieuboottochten voor scholen. Op zaterdagvoormiddag 18 september (10 – 13 uur) kan je samen met je familie, vrienden of vereniging meevaren op de Leie met vertrek en aankomst in Kortrijk. Voor grote groepen zijn nog andere data mogelijk. Alle Corona-richtlijnen van de overheid worden nauwkeurig gevolgd en aan boord toegepast.   Prijs:                   8 euro per volwassene; 4 euro per -18 jarige Inschrijving:      verplicht via https://www.milieuboot.be/inschrijf_formulier.php Meer info:          https://www.milieuboot.be/ , info@milieuboot.be of 053 72 94 20

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 augustus 2021
Geschreven door
Steven
Evenementen, Nieuws