BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Dobble België, de Belgische trots onder de gezelschapspelen!

Dobble Vanaf nu kan je al spelend de symbolen van ons land ontdekken in de speciale ‘Dobble België editie’ van Asmodee. Om ter snelst de Belgische klassiekers zoals het Atomium, de Grote Markt of Manneke Pis vinden en jouw snelle reflexen testen, daar gaat het om in Dobble België. Als we even teruggaan in de geschiedenis, zien we dat Dobble er anders uitzag dan hoe wij het spel vandaag de dag kennen. Het spel dat in 1979 bedacht werd door de Franse wiskundeliefhebber Jacques Cottereau bestond oorspronkelijk uit een set van 31 kaarten met elk 6 afbeeldingen van insecten, waarbij elk paar precies één afbeelding deelde. In 2008 vond journalist en spelontwerper Denis Blanchot een paar van de kaarten van het “spel van de insecten” en ontwikkelde het idee om Dobble te maken. Ondertussen bestaat het spel – dat in meer dan 30 landen verkocht wordt – al 11 jaar, is het wereldwijd meer dan 21 miljoen keer verkocht, en is het de n°1 bestseller van de Asmodee Group. Dobble, hoe we het vandaag gewoon zijn, is een spel dat zowel je snelheid als je waarnemingsvermogen test. Het spel bestaat uit 55 ronde en kleurrijke kaarten met op elke kaart 8 verschillende symbolen. Elke kaart heeft een gemeenschappelijk symbool met een andere kaart. Het doel is simpel: als eerste de twee identieke symbolen op de speelkaarten vinden. Met de Belgische editie van het spel vind je illustraties van bezienswaardigheden en typisch Belgische iconen zoals het speculoos, de Duif van Magritte, witloof, frietjes, diamant, wafels en zoveel meer afbeeldingen die ons landje zo speciaal en uniek maken. Dobble: 5 spelen in 1! De kans dat je je met Dobble verveelt is klein. Je hoeft namelijk niet telkens hetzelfde spel te spelen, je kan ook een reeks minigames spelen. Het spel kent 5 varianten: de Helse toren, het Vergiftigde geschenk, de Vron, de Hete aardappel en Pak ze allemaal. Afhankelijk van de variant die je speelt, moet je ofwel voor het eerst de meeste kaarten verzamelen, of juist je kaarten zo snel mogelijk kwijtraken door als eerste het gemeenschappelijke symbool te vinden. Welke minigame je ook beslist te spelen, je reflexen en gevoel voor detail zullen nog altijd goed getest worden. Een leuk en slim spel voor het hele gezin dat makkelijk te vervoeren is in een kleine tinnen doosje, zodat je onze Belgische trots altijd en overal kunt spelen!   Dobble België Leeftijd: vanaf 6 jaar 2-8 spelers

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 augustus 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving