BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Fietsbieb ’t Schoon Velootje opent de deuren

Foto NSK
Foto NSK
Het voormalig pand waarin café Crazy Horse in de Kattestraat huisde wordt vanaf 28 augustus een fietsbieb.  Het project wordt ondersteund door vijf Kuurnse vrijwilligers die ervoor willen zorgen dat elk Kuurns kind de mogelijkheid krijgt om te leren fietsen.  In de Fietsbieb kunnen kinderen tot 12 jaar terecht om er een fiets op maat te ontlenen.  Wie zijn ontleende fiets ontgroeid is, ruilt deze gewoon in voor een andere. Johan Schietgat, Jos Callens, Marc Plets,  Patrick Quartier en André Schietgat rollen vanaf 28 augustus onder de benaming Fietsbieb ’t Schoon Velootje een ruilsysteem uit voor fietsen.  Het idee ontstond zo’n drie jaar terug, maar het financiële plaatje verbonden aan het project zorgde ervoor dat de Fietsbieb niet meteen van start kon gaan.  Drie jaar later zijn de vijf vrijwilligers die daarbij de steun krijgen van de gemeente Kuurne er volledig klaar voor en kijken nu al uit naar het moment dat ze voor de eerste maal de deuren kunnen openen van hun Fietsbieb. “Niet iedereen heeft het even breed”, opent Marc Plets van de fietsbieb, “Een nieuwe fiets aankopen is voor sommige gezinnen een grote investering.  Daarnaast is het ook zo dat kinderen groeien en daardoor al snel hun fiets ontgroeien, waardoor een andere fiets dient aangekocht te worden.  Met de Fietsbieb willen we daarvoor het passend antwoordt bieden en via een ruilsysteem ervoor zorgen dat kinderen steeds met de fiets rijden die bij hen past.  In onze Fietsbieb kunnen kinderen terecht tot 12 jaar om aan een gunstig tarief een fiets te ontlenen.”  Een jaarabonnement van de Fietsbieb kost 20 euro.  Daarbij komt wel een waarborg van 20 euro bij het ontlenen van een fiets. “Momenteel beschikken we over een 50-tal fietsen die allemaal in tip top conditie zijn.  Via onze website zullen deze fietsen kunnen ontleend worden.  We beschikken over een gamma fietsen die geschikt zijn voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar.  Tijdens het gebruik van de ontleende fiets staat de gebruiker in voor het onderhoud van deze fiets.  Alle mogelijke herstellingen, denken we maar aan een lekke band of andere defecten die opgetreden zijn door het gebruik van de fiets tijdens de ontleningsperiode, zijn dan ook voor rekening van de ontlener. Gelukkig staan we er niet alleen voor en kunnen we gebruik maken van de expertise van de 26 andere Fietsbiebs die West-Vlaanderen al rijk is, gezien we werken onder een zelfde gemeenschappelijke koepel.  In de toekomst willen we ook in samenwerking met de Kuurnse scholen nog workshops fietsherstel en fietslessen voor  kinderen gaan aanbieden, maar dat is nog toekomstmuziek. We zijn echter heel dankbaar dat ook de gemeente Kuurne meteen mee stapte in ons project en het pand waarin onze Fietsbieb is gehuisvest gratis ter beschikking stelt!”  De Fietsbieb opent voor de eerste keer haar deuren op zaterdag 28 augustus van 9 tot 11 uur.  Vanaf de maand september kan je er elke tweede en vierde zaterdag van de maand terecht.  Wie een kinderfiets in goede staat heeft staan die niet meer gebruikt wordt en deze kwijt wil, kan deze schenken aan de Fietsbieb.  In ruil daarvoor schenkt de Fietsbieb u dan een waardebon voor een jaar gratis fietsgeld.  Wie een degelijke kinderfiets wenst te schenken kan terecht kuurne@fietsbieb.be.  Info over de Fietsbieb is terug te vinden via www.fietsbieb.be  of www.facebook.com/fietsbiebkuurne.  Wie wil langsgaan in de Fietsbieb zit goed in de Kattestraat 128 .

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 augustus 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online