BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Meezing festival Kuurne balkt lokt 650 toeschouwers

Foto NSK
Foto NSK
Aan sfeer en gezelligheid ontbrak het zeker niet afgelopen zaterdagavond in de schaduw van de kerktoren van de Sint-Pieterskerk te Kuurne.  Na een jaartje van afwezigheid vond een nieuwe editie plaats van Kuurne balkt, het meezing festival georganiseerd door de Orde van de Ezel.  Niet minder dan 650 toeschouwers waren dan ook op de afspraak om luidkeels mee te zingen (balken) met nummers als ‘Zuster Ursula’ en ‘het werd zomer’ van Rob de Nijs, hoe het danst van Marco Borsato en nog tal van andere bekende Vlaamse- , Nederlandse- en internationale songs telkens geprojecteerd op groot scherm en begeleid door een gelegenheidskoor.  De openingssong werd verzorgt door soupapke en zijn krawaten die voor de gelegenheid een eigen lied (cover) hadden gemaakt.  De gebruikelijke polonaise was er echter ditmaal niet bij, gezien de coronamaatregelen dit nog steeds niet toelaten.  Zingen werd er des te meer gedaan.  Kuurne Balkt werd dit jaar aan elkaar gepraat door ordedeken van de Orde van de Ezel en burgemeester Francis Benoit die gelegenheidspresentator van dienst was.  
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 augustus 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws