BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Nieuw filmfestival in Cinema Lumière Brugge

Lumiere

‘Time is a film’ is een nieuw, jaarlijks filmfestival over tijd dat doorgaat in Cinema Lumière Brugge. Voor een eerste editie focussen we op de sciencefiction van het tijdreizen. Van 6 tot en met 8 augustus 2021 zoomen we in op 6 films waarin tijd verbogen, vervormd of scheef getrokken wordt.  

Duik samen met ons mee het wormgat in en ontdek films die het niet zo nauw nemen met de wetten van de natuurkunde. Loop verloren in een theoretisch tijdreislabyrint, leg de grenzen van je eigen kosmosclaustrofobie bloot of schreeuw het uit van existentiële tijdsluswanhoop. ” Tijd en film en de relatie tussen de twee heeft mij altijd enorm bezig gehouden. In sommige films reizen we letterlijk door de tijd, zoals in Back to the Future, en in andere films zitten we gevangen in een tijdslus, zoals in Groundhog Day. Voor deze eerste editie focussen we op sciencefiction, maar we kijken nu al vooruit naar volgende jaren met thema’s als geheugen, herinnering, tijd als geld, dromen, enzovoort. Kortom: time is a film!” – Benny, mede-programmatorToen Benny met het idee van een filmfestival rond tijd op de proppen kwam, waren we meteen enthousiast om er mee onze schouders onder te zetten. We kijken er enorm naar uit om bij deze eerste editie samen films te kijken en ze daarna, met een drankje in de hand, te bespreken en analyseren. Het filmprogramma, met al die tijdsdimensies, leent zich daar alleszins heel goed toe!” – Simon Vanbeylen & Andreas Vermaut, Cinema Lumière

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 augustus 2021
Geschreven door
Steven
Evenementen, Nieuws