BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Silobrand bij Deceuninck in Diksmuide

Foto FVL
Foto FVL
Vrijdagmorgen even na zes uur ontstond een smeulbrand in een van de silo’s die PVC-korrels bevatte van het bedrijf Deceuninck Compound gelegen in de Cardijnlaan te Diksmuide.   “Bij aankomst troffen we een smeulbrand aan”, vertelt Kristof Louagie, woordvoerder van de brandweerzone Westhoek, “Omdat bij de verbranding van dergelijke korrels mogelijks bijtende stoffen vrijkomen, werd een Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse gevraagd.  Na metingen bleek er enkel in de bedrijfsloods concentraties HCl gassen te zijn waargenomen. Buiten de loods werd niets gemeten, waardoor er geen gevaar was voor de omwonenden en bedrijven in de buurt.  Hulpverleningszone 1 werd in versterking gevraagd met 2 grote hoge debietventilatoren om de bedrijfsloods van 40 bij 40 meter te ventileren. Aan de buitenzijde werd een waterscherm geplaatst die de HCl gassen zal wegwassen. Op deze manier zal er tijdens het hele nablussingsproces geen enkel gevaar zijn voor de buurt.” Besluit Louagie. Vier personen werden preventief afgevoerd naar het ziekenhuis.  Volgens de woordvoerder van het bedrijf was er op geen enkel moment gevaar voor werknemers of omwonenden en kon de productie in de loop van de voormiddag terug opgestart worden. De silo zal in de loop van de dag gecontroleerd leeggehaald worden. Omstreeks 13.00u was de silobrand in de Cardijnlaan onder controle. Er werden geen waarden meer gemeten bij het leeghalen van de silo.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 augustus 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws