BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

The LEGO Group brengt meer uit dan nieuwe sets voor de sint- en kerstperiode

Lego The LEGO® Group heeft dit jaar niet alleen nieuwe toppers voor pakjesavond of onder de kerstboom uitgebracht, waarvan je een deel hieronder en in de bijgevoegde presskit kunt bekijken. Het Deense bedrijf lanceert ook Build & Talk. Dit programma helpt ouders om op speelse wijze het gesprek met hun kinderen aan te gaan over privacy en veilig delen online. Je kunt de verhaallijn waarin opdrachtjes voor de kinderen en voorbeeldvragen voor de ouders zijn verwerkt, downloaden op LEGO.com. Verder heb je alleen LEGO stenen of kleurpotloden nodig. Dit programma werd ontwikkeld omdat LEGO ontzettend veel belang hecht aan veiligheid. Het bekijken van online video’s is met maar liefst 70% gestegen sinds de pandemie bij kinderen jonger dan 7 jaar in België. 65% van de ouders praat met kinderen over schermtijd en de mogelijke gevaren ervan, maar dat leidt vaak tot conflicten. “We zien het als onze rol om kinderen ook te helpen veilig online te spelen.” 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 augustus 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving