BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Twee gewonden bij zware botsing op kruispunt R8 met Brugsesteenweg te Kuurne

Foto NDZ
Foto NDZ
Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op het kruispunt van de R8 buitenring en de Brugsesteenweg te Kuurne twee wagens betrokken geraakt bij een zware aanrijding.  Het ongeval gebeurde iets na één uur, toen een Honda Civic op het kruispunt in de rechterflank gegrepen werd door een aankomende Fiat, die uit de richting van kruispunt “Den Hert” kwam en de R8 volgde richting Heule. Door de klap werden beide voertuigen weggeslingerd en lag het kruispunt bezaaid met brokstukken en olie. Beide bestuursters liepen als bij wonder bij de klap slechts lichte verwondingen en op en werden naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer van zone Fluvia kwam ter plaatse met signalisatiewagens om tijdens de vaststellingen en het takelen van de voertuigen het kruispunt te beveiligen. Na het takelen van beide voertuigen werd de rijbaan terug proper gemaakt.  Wellicht negeerde één van beide voertuigen het rode verkeerslicht en ligt dit aan de basis van het ongeval.   In het verleden deden zich zowel op het kruispunt waar afgelopen nacht het ongeval zich voordeed, als het kruispunt waar de R8 en de Kortrijksestraat samen komen op Kuurns grondgebied enkele soortgelijke ongevallen zich voor

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 augustus 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen