BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

61 ste editie van Ezelsfeesten wordt volwaardige editie zonder groots vuurwerk

Foto NSK
Foto NSK
Na de ezelsfeesten light die vorig jaar plaatsvonden in het gemeentecentrum van Kuurne, pakt de ezelgemeente op 1,2,3 en 4 oktober opnieuw uit met een volwaardige editie van hun ezelsfeesten.  Op de goed gevulde affiche vinden we opnieuw activiteiten terug voor elk wat wils.  De sportievelingen komen al meteen aan hun trekken tijdens de openingsdag op vrijdag 1 oktober tijdens een nieuwe uitgave van de Ezelsjogging en de allen gekende halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’.  “De wegeniswerken die momenteel worden uitgevoerd in het gemeentecentrum dwongen ons ertoe het parcours wat aan te passen”, vertelt Johan Bossuyt, schepen van feestelijkheden en bestuurslid van de Kuurnse Joggingclub, “We zijn reeds de laatste week ingegaan om in te schrijven en ik moet zeggen dat de inschrijvingen tot op heden reeds vlot binnenliepen.  Starten wordt gedaan in de Generaal Eisenhouwerstraat , waarna vervolgens het parcours loopt via de Tramstatie, Vlaskouter, Boomgaardstraat, Kattestraat, Leiestraat, Guido Gezellestraat, Koning Albertstraat,Kerkstraat richting Marktplein.”  Op zaterdagmorgen brengen dan Soupapke en Co terug hun eigen kijk op de wereld en is er zowel op zaterdag als zondag tot ’s avonds braderie en straatanimatie in de Kuurnse straten aangeboden door het braderiecomité.  “Ik kijk er vooral naar uit om al die blije gezichten terug te zien die lang achter een mondmasker verstopt zaten”, weet burgemeester Francis Benoit, “Een mondmasker dragen tijdens uw bezoek aan de ezelsfeesten hoeft niet.  Wie echter de feesttent wenst te bezoeken zal wel moeten beschikken over een Covid Safe Ticket.  Uiteraard doen we er alles aan om er een veilige editie van te maken, daarom geldt ook voor de horeca en jeugdbewegingen een afbouwscenario vanaf 3 uur ’s morgens.  Gezien de wegeniswerken die momenteel worden uitgevoerd in het centrum is het ook raadzaam om richting Kuurne te komen per fiets.  We voorzien dan ook op elke uithoek van het parcours een fietsenstalling.”  Op zaterdagavond wordt in de feesttent de ambiance verzorgd door ‘Les Truttes’, op zondagnamiddag worden de wielerliefhebbers er verwend met de live uitzending van Paris-Roubaix en ’s avonds komen de kinderen aan hun trekken met een optreden van de KETNET-band.  Op maandagnamiddag komt Bart Kaëll de oudere feestvierders animeren in de feesttent en ’s avonds sluit Jack en the Tramsations de ezelsfeesten af in de feesttent met een Best Off.  Nog op zondagavond is er om 18 uur de ezeltjesworp vanuit de ladderwagen door koning ezel, Sire David II.  In tegenstelling tot vorige edities worden de ezelsfeesten op maandagavond niet afgesloten met een vuurwerk langs de Leieboorden maar wel met een Lasershow op de speelplaats van de Centrumschool.  Het volledige programma van de ezelsfeesten kan u nalezen via www.ezelsfeesten.be en www.bra3.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 september 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws