BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Bas Stockman verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Vandaag is de nieuwe kindergemeenteraad van Kuurne verkozen.  In totaal werd op zoek gegaan naar 18 nieuwe kindergemeenteraadsleden waarvan vijf kinderschepenen en een kinderburgemeester.  In totaal 137 leerlingen van vijf Kuurnse basisscholen kregen daarbij de kans om hun stem uit te brengen tijdens de stemming die doorging in jeugdcentrum St.-Michiel.  Het was Bernard Marchau die de plechtigheid zondagmorgen in goede banen mocht leiden die plaatsvond in de raadszaal van het gemeentehuis van Kuurne.  Daarbij gaf de ceremoniemeester van dienst de boodschap mee aan de nieuw verkozen kindergemeenteraad dat politiek samenwerken is en gelijkstaat aan groepswerk.  Katho Coopman van Go De Boomgaard werd verkozen tot vijfde kinderschepen, Jade Vandeburie van Pienter kreeg de sjerp van vierde kinderschepen, Floor Prinzie van de Centrumschool werd tot derde Kinderschepen verkozen, Lane Braekeveld van VBS St.-Michiel mag zich een jaar lang tweede kinderschepen noemen en Saartje Vanwonterghem eveneens van VBS St.-Michiel wordt eerste kinderschepen.  Bas Stockman die eveneens leerling van VBS St.-Michiel is werd uiteindelijk verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Kuurne en volgt daarmee Stach Vanhaecht op.  Bas wil zich vooral het ganse jaar gaan inzetten voor alle kinderen van Kuurne!  Op het einde van de aanstelling van de nieuwe kindergemeenteraad werd ook één minuut stilte gehouden en stilgestaan bij het overlijden van Lisa Ampe, een tienjarig meisje uit Kuurne, die vocht tegen botkanker en afgelopen weekend is overleden.
Foto NSK
Foto NSK
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 september 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online