BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Honderdtal natuurliefhebbers tekenen present op eerste vlinder picknickdag

Foto NSK
Foto NSK
Afgelopen zaterdag vierde Natuurpunt ‘De Vlasbek’ de eerste verjaardag van de Kuurnse vlindertuin gelegen naast de bibliotheek.  Dit deden ze met een heuse vlinder picknickdag.  Een honderdtal natuurliefhebbers ging graag in op deze uitnodiging en speurde gewillig de vlindertuin af naar nieuwe exemplaren.  “In totaal konden we een tweetal nieuwe soorten spotten die niet eerder opgemerkt werden in de vlindertuin nog in Kuurnse tuinen” vertelt Johan Staelens van natuurpunt ‘De Vlasbek, “Nieuwe soorten als de Gele Luzernevlinder en het Kaasjeskruiddikkopje vonden ondertussen naar deze vrij jonge vlindertuin die ontworpen werd door Kurt Meerschaert van Natuurpunt hun weg.  Het doet alvast goed te zien dat er reeds een twintigtal verschillende soorten terug te vinden zijn in dit stukje natuur gelegen in het centrum van Kuurne.”  Op de vlinder picknickdag die in samenwerking liep met de Kuurnse bibliotheek was er ook ruimte voor een voorleessessie voor kinderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 september 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online