BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

LAGO Kortrijk Lagaeplein opgeknapt

Lago lagaeplein Zwembad Lagaeplein opende opnieuw haar deuren op 6 september. En wie er voor het eerst weer gaat genieten van een verkwikkende zwembeurt zal ongetwijfeld de vernieuwingen opmerken waarin stad Kortrijk investeerde. Schepen van Sport Arne Vandendriessche licht toe: “De samenwerkingsovereenkomst met LAGO voor de uitbating van het zwembad in Heule werd onlangs verlengd tot en met 2026. Stad Kortrijk investeert in een verbetering van de zwembadinfrastructuur om er de komende vijf jaar weer tegenaan te kunnen. En daar stopt het niet: het sportcafé van Heule werd grondig onder handen genomen en is van boven tot onder gerenoveerd. Uitbaters Nick & Sabine zullen alle sporters (en hun ouders) vanaf maandag opnieuw hartelijk ontvangen.” Tijdens de jaarlijkse sluiting van het zwembad kreeg de inkomhal een opknapbeurt en werd de zwemkuip opnieuw geschilderd. De sanitaire voorzieningen werden uitgerust met nieuwe douches en toiletten. Om de veiligheid verder te optimaliseren werd er camerabewaking geïnstalleerd en kreeg het zwembad een nieuw EHBO-lokaal. Verder werden er verbeteringswerken aan de Waterbehandeling uitgevoerd. Nieuw vanaf dit seizoen is de tillift waarmee personen met een beperking gemakkelijk in het water getild kunnen worden. Deze uitbreiding maakt LAGO Kortrijk Lagaeplein nog toegankelijker. En natuurlijk werd er in het investeringsbudget gedacht aan een vernieuwend speelelement in het kinderbad dat voor extra waterpret zal zorgen. Na je zwembeurt kan je opnieuw terecht in Sportcafé Heule dat ook volledig vernieuwd werd. Herlinde Samyn, coördinator van LAGO Kortrijk Lagaeplein, is enthousiast over de nieuwe start: “Een zwembeurt wordt nu nog leuker dankzij de vrolijke aankleding van het zwembad. We zijn blij dat we onze schoolkinderen en gezinnen opnieuw kunnen verwelkomen en eindelijk kunnen verrassen met het mooie resultaat van de opknapwerken.” Exclusieve Virtual Reality onderwaterbeleving Vanaf 15 september organiseert LAGO Kortrijk Lagaeplein een exclusieve VR-onderwaterbeleving. Het zwembad wordt omgetoverd in een fascinerende oceaan dankzij DIVR, ’s werelds eerste virtual reality snorkelattractie van Wiegand.Maelzer, een Duitse pionier in waterattracties. Door middel van de unieke VR-duikbril met Ballast Technologies ervaar je een adembenemende reis doorheen koraalkliffen, scheepswrakken, piratenschatten en onderwatergrotten. Je voelt je gewichtsloos in het water en het lijkt alsof je zweeft in een magische wereld tussen tropische zeeschildpadden, grote roggen en kleurrijke vissen. Je kan zelfs walvissen spotten in hun natuurlijke omgeving en echte durvers kunnen zwemmen tussen de haaien. Een betoverende zwemervaring die normaal enkel beleefd wordt door ervaren scubaduikers op unieke exotische locaties. Zin gekregen om te snorkelen? Een snorkelsessie is inbegrepen in het standaard toegangsticket. Er zijn doorlopend snorkelsessies van 5 minuten op woensdag en zaterdag van 14u00 tot 17u00. Reservatie in webshop is hiervoor wel verplicht. Meer informatie over zwembad LAGO Kortrijk Lagaeplein en de VR-snorkelsessies is terug te vinden op www.lago.be/kortrijk-lagaeplein. Ticketverkoop en reservaties verlopen nog steeds via de webshop.    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 september 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws