BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

300 jaar oude boom begeeft het in Vladslo

300 jaar oude boom begeeft het in Vladslo
Foto: FVL
Vrijdagmiddag kwam ter hoogte van de Duitse Militaire Begraafplaats in Vladslo een 300 jaar oude boom op het wegdek terecht. Wellicht heeft storm Aurore gisteren de doodsteek gegeven waardoor de boom ontworteld raakte en uiteindelijk deze middag bij een windstoot naar beneden is gevallen. Volgens het Agentschap Natuur en Bos zijn de droge zomers die we de laatste jaren hebben gekend mede oorzaak dat deze bomen ziek worden en ontwortelen. Brandweer Westhoek post Leke kwam ter plaatse om de zijtakken te verwijderen. Een tuinaannemer werd opgevorderd om met een mobiele kraan met houtgrijper de boom van de openbare weg te verwijderen. Gelukkig stonden er geen voertuigen geparkeerd ter hoogte van de Duitse Militaire Begraafplaats en kwam er geen voorbijrijdend voertuig, fietser of voetganger onder de boom terecht
300 jaar oude boom begeeft het in Vladslo
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 oktober 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws

Zware brand vernielt loods in Vladslo

VLADSO – Zaterdagmorgen werd de Brandweer van de Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in de Kortewildestraat te Vladslo. Een loods waar enkele oldtimers stonden

Stormschade in West Vlaanderen

De wind haalde pieken tot 110 kilometer per uur en hier en daar is de brandweer opgeroepen voor dringende interventies. Omstreeks 15u00u telde Brandweer Westhoek