BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Opnieuw ongeval aan op- en afrit Kortrijk-Oost, inzittenden ongedeerd

Foto NDZ
Foto NDZ
Vrijdagavond zijn langs de Oudenaardsesteenweg twee wagens betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval ter hoogte van de op- en afrit Kortrijk-Oost van de E17.  Beide voertuigen liepen ernstige schade op, maar geen van de inzittenden raakten gewond. Het ongeval deed hem voor iets na 23.00 uur.  De bestuurder van een Audi Break reed op dat ogenblik op het linkse rijvak richting Kortrijk-centrum, toen hij op zeker ogenblik in de remmen moest gaan voor een andere wagen die net voor de fluo signalisatiepaaltjes die ter hoogte van de op- en afrit Kortrijk-Oost staan – naar links uitweek. Een bestelwagen die volgde, werd verrast door dit manoeuvre en knalde achterin de Audi.  De wagen waarvoor de Audi moest remmen, sloeg na het ongeval op de vlucht.  De bestuurder van de Audi en zijn vrouwelijke passagier bleven ongedeerd, ook de bestuurder van de Ford bestelwagen kwam er met de schrik vanaf.  De brandweer kwam na het ongeval ter plaatse om de plaats van het ongeval te beveiligen door het plaatsen van signalisatie. Aan de op- en afrit Kortrijk-Oost van de E17 gebeurden de jongste jaren tientallen ongevallen.  Recent plaatste de dienst Wegen & Verkeer West-Vlaanderen fluogele signalisatiepaaltjes om het rechtse rijvak te onderbreken ter hoogte van de op- en afrit Kortrijk-Oost.  Deze signalisatiepaaltjes zorgen ervoor dat automobilisten die de snelweg afrijden en de Oudenaardsesteenweg willen dwarsen om richting de rotonde Cowboy Henk willen rijden, een beter zicht hebben op het aankomend verkeer.  Vroeger kon het verkeer richting Kortrijk-centrum zowel de linker- als rechterrijstrook gebruiken.  Sinds de plaatsing van deze signalisatiepaaltjes is dit niet langer het geval.  Het linkse rijvak is sinds kort voorbehouden voor het verkeer dat richting Kortrijk-centrum rijdt, terwijl het rechtse rijvak enkel nog kan gebruikt worden voor het verkeer die de oprit Kortrijk-Oost wil oprijden. Een 100-tal meter verderop staan oranje signalisatieborden om de automobilisten te waarschuwen voor de recent gewijzigde verkeerssituatie.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 oktober 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd