BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Steunactie Kuurnehelpt in de bres voor getroffen militairen 12de – 13de Linieregiment uit Spa

 

Foto NSK
Foto NSK
De steunactie Kuurnehelpt, het initiatief van de gemeente Kuurne en het gemeentelijk Leieslagcomité die 17 getroffen militairen van het 12de-13de Linieregiment uit Spa helpt nadat zij en hun gezin getroffen werden door de watersnood van 14 juli loopt op volle toeren.  Nadat een delegatie van Kuurne helpt ter plekke de slachtoffers ging opzoeken werd al snel duidelijk dat de impact die de watersnood had veel groter was dan het beeld die we te zien kregen in de media.  “Kuurne houdt al jaren een nauwe band aan met het 12de – 13de Linieregiment uit Spa”, vertelt burgemeester Francis Benoit die samen met Lieven Verhaeghe de actie coördineert, “Onze lagere schoolkinderen trekken zeker al 50 jaar lang richting Spa om er een bijzonder moment te beleven in de kazerne aldaar.  Toen we hoorden dat ook 17 soldaten van dat regiment slachtoffer waren geworden van de watersnood hebben we geen minuut getwijfeld om actie te ondernemen om zo hen te kunnen steunen in deze bijzondere moeilijke tijden.”    Ondertussen werd door de gemeente een folder verspreid waarin vermeld staat welke actie er ondernomen wordt voor de getroffen militairen.  “Naast de folder werd tevens ook een filmpje aangemaakt die de ellende ter plaatse schetst en de getroffen militairen aan het woord laat”, vertelt schepen van welzijn Bram Deloof, “Het filmpje kan bekeken worden via de webpagina www.leieslagkuurne.be/Kuurnehelpt.  Naast het filmpje is op deze website ook een doneerlijst terug te vinden met goederen  die de getroffen militairen broodnodig hebben in het dagelijks leven.”  Ondertussen werden reeds talrijke initiatieven opgestart om geld te verzamelen zowel door privé personen, verenigingen als bedrijven.  Naast de doneerlijst werd er ook een doneerlijst geopend waarop personen, verenigingen en bedrijven geld kunnen storten. “De eerste storting die we binnen kregen op deze speciaal geopende rekening kwam van een omhaling in de Kuurnse kerken”, vertelt Lieven Verhaeghe van het Leieslagcomité, “Iedereen die geld doneert krijgt van ons tevens de garantie dat dit tot de laatste cent wordt geschonken aan de getroffen militairen van het 12de – 13de Linieregiment uit Spa.  Onze vriendschapsband met dit regiment is echter heel nauw.  Ook de Minister van defensie, Ludivine Dedonder, weet trouwens dit initiatief erg te waarderen.  Wie doneert van de lijst of een geldelijke gift doet op de speciaal daartoe geopende rekening wordt uitgenodigd op zondag 14 november  naar het slotevent, waarop tevens een vertegenwoordiger van de Minister Dedonder zal op aanwezig zijn en het totaalbedrag zal bekend worden gemaakt.”  Benefietinitiatieven  zijn nog steeds welkom via kuurne.helpt@kuurne.be.  Een geldelijke bijdrage storten voor de getroffen militairen kan via het rekeningnummer: BE67 0910 1997 8187 met als mededeling: #kuurnehelpt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 oktober 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving