BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

6 uren van Kortrijk in laatste rechte lijn naar editie 28

zesuren Autostal Groeninghe is helemaal klaar voor de 28ste editie van de 6 uren van Kortrijk. De slotmanche van het VAS-kampioenschap vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 en zondag 21 november. Met de lancering van de affiche en een overvol deelnemersveld, is de laatste rechte lijn richting een spetterende editie ingezet. Een jaar na datum is het eindelijk tijd voor de 28ste editie. Vorig jaar kon de rally niet doorgaan omwille van de coronapandemie. Autostal Groeninghe besliste vrij snel om een jaartje over te slaan in goed partnerschap met Stad Kortrijk en Stad Moeskroen. Maar nu is de nieuwe editie een feit. De inschrijvingen werden geopend op maandag 18 oktober en amper een uur later stond de teller op 130 deelnemers, wat zo goed als een vol huis is. Inmiddels zijn alle plaatsjes bezet. Eens te meer was een inschrijving meer gegeerd dan een Gouden Ticket om bij Willy Wonka op bezoek te gaan. Op de deelnemerslijst pronken onder meer ruim Rally2-wagens (de voormalige R5-klasse), enkele GT’s, Rally4’s, enz. Vincent Verschueren komt uiteraard zijn titel verdedigen als recordwinnaar! Nieuw parcours De inspanningen van 2020 gingen ook niet verloren. Naar goede gewoonte zorgt Autostal Groeninghe voor een hertekend parcours zodat de rally jaar na jaar zorgt voor nieuwe uitdagingen voor de vele deelnemers. Aan de formule wordt echter niet geraakt. Starten doen we nog altijd op de site Lavano, dé publiekslieveling van de 6 uren. Die wordt op zondag nog eens verreden, in verkorte versie. Op zondag zijn er nog eens dertien proeven, goed voor drie lussen van vier proeven, plus dus nog eens de showproef op Lavano. Aalbeke is de eerste proef van de dag, gevolgd door de proef van Marke die in 2019 zijn intrede maakte en ongewijzigd blijft. Bellegem kreeg een onuitgegeven configuratie. De grootste verandering is de proef van Moeskroen die met zijn tien kilometer de scherprechter wordt. De proef bestaat uit drie delen, met de start op de industriezone dat in 1998 deel uitmaakte van het parcours van de 24 uren van Ieper, een lang stuk van het voormalige Tombroek en de doorsteek onder de E403 waar nog een oud stuk van KP Bellegem wordt aangesneden. Alles samen zijn de veertien proeven goed voor ruim 100 kilometer tegen de klok. De regroup is net zoals in 2019 op de gezellige markt van Moeskroen. Animatie Het centrum van Kortrijk en de Grote Markt vormen weer het epicentrum met een vernieuwd VIP-concept waar een echt rallycafé zal verrijzen. DJ Joeri zal twee avonden lang zorgen voor een feestsfeer en op zaterdag is er opnieuw een gratis optreden, met het stomende Senterfold. Om de tent te betreden moet een Covid Safe Ticket worden voorgelegd. Rond de Grote Markt zal de servicezone opnieuw opgesteld staan. Toeschouwers zullen dus opnieuw van dichtbij kunnen genieten van de wagens en de piloten. Zij kunnen zich ook vergapen aan de vele exclusieve wagens die zullen worden opgesteld. Om de drempel voor bezoekers en de Kortrijkzanen zo laag mogelijk te houden is het evenement opnieuw volledig gratis! Autostal Groeninghe bouwt dus verder op de succesformule, maar blijft ook gaan vernieuwing en een unieke totaalbeleving voor toeschouwers, teams en deelnemers. Uiteraard kan dit alles niet zonder de vele nieuwe en trouwe partners, zoals Drukkerij Feys en hoofdsponsors Bridgestone en Group Dejonckheere (Jaguar, Land Rover), en een goede, nauwe en constructieve samenwerking met Stad Kortrijk, Stad Moeskroen en Stad Menen. De 6 uren blijft de enige rally van België waar een Vlaamse en Waalse stad samen een wedstrijd organiseren. Afspraak dus op 20 en 21 november!  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 november 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws