BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Gemeente Kuurne verwelkomt zijn 14.000 ste officiële inwoner

14000 ste bewoner kuurne Op woensdag 27 oktober zorgde de geboorte van Bjorn Debrabandere ervoor dat de gemeente Kuurne zijn 14.000 ste officiële inwoner mocht begroeten. Bjorn is de zoon van Niek Debrabandere en Indah Hauspie.  Niek groeide ook op binnen Kuurne als zoon van Dirk Debrabandere en Marleen Loncke uit de Mierendreef.  Het gelukkige paar is woonachtig met hun eerste kindje in de Sprokkelweg.  Burgemeester Francis Benoit en schepen van burgerzaken Willem Vanwynsberghe namen reeds de tijd om de kersverse ouders en hun pasgeboren zoon te gaan feliciteren. Meteen kreeg hij alvast namens het gemeentebestuur de eerste geschenkjes waaronder een ezeltje. Momenteel kent Kuurne ondertussen 14.007 inwoners.  “Op 28 november 2011 vierde de gemeente Noor Vermeulen als 13.000 ste inwoner in Kuurne”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Dit is bijna exact 10 jaar geleden.  Noor is de dochter van Mieke Derez en Kurt Vermeulen.  David Dermaux, diensthoofd burgerzaken houdt samen met zijn collega’s alles goed bij. Zo informeerde hij mij deze namiddag het heuglijke nieuws.” , aldus de burgemeester.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 november 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving