BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Grof Geschud op 19 november in première met Broeden

Grof geschud

Momenteel spelen Lander Severins en Myrthe van Velden nog een reeks try-outs, maar over minder dan een maand gaan ze maar liefst twee keer in première: één keer in Den Bosch op 17 november en nog een keer in Antwerpen op 19 november. Broeden is de tweede voorstelling van het Belgisch-Nederlandse cabaretduo. Met hun debuut Lijmen werden ze jongst genomineerden ooit voor Neerlands Hoop. In die voorstelling analyseerden ze nog hun symbiotische liefde. Bij Broeden proberen deze ex-geliefden zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn.

Hun jonge leeftijd weerhoudt de Belgische Lander Severins (25) en de Nederlandse Myrthe van Velden (25) er niet van om cabaretprogramma’s met een ongelooflijke diepgang te creëren. Dat was al duidelijk bij hun bejubelde debuutvoorstelling Lijmen, maar dat zal nog duidelijker worden bij de opvolger: Broeden. De twee kozen namelijk geen evident thema; ze gaan in hun nieuwste voorstelling op zoek naar hoe ze kunnen omgaan met alleen te zijn, nu hun relatie voorbij is. Ontroering en hilariteit wisselen elkaar af in verhalen, liedjes en scènes.

Ze worden bij het maken van hun voorstelling bijgestaan door een artistiek team dat bestaat uit Minou Bosua (De Bloeiende Maagden / Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka). Net als bij hun eerste voorstelling is ook Raf Walschaerts (Kommil Foo) hun coach. De eerste reeks try-outs liep alvast prima. De premières vinden plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch op 17 november en Arenberg Antwerpen op 19 november. Daarna touren ze nog tot het einde van het seizoen doorheen Vlaanderen en Nederland. De volledige speellijst staat op www.grofgeschud.eu.

Neerlands Hoop Op recensies voor Broeden is het nog even wachten, maar met Lijmen haalden ze maar liefst vier sterren in De Standaard en werden ze benoemd tot Keuze van de Criticus in De Theaterkrant. De mooiste erkenning van hun kunnen, was echter de nominatie voor Neerlands Hoop, een prijs die wordt uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) aan veelbelovende theatermakers met het grootste toekomstperspectief. Daarmee zijn ze de jongste cabaretiers die ooit genomineerd werden, gezien hun prille leeftijd van 23 jaar toen ze in première gingen. Bovendien is Lander slechts de tweede Belg die op de nominatielijst stond, naast Wim Helsen. Ze wisten de nominatie niet te verzilveren, maar de bejubeling door Raf Walschaerts maakte zonder twijfel veel goed.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 november 2021
Geschreven door
Steven
Evenementen, Nieuws