BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Waterlopen in West-Vlaanderen tot boven het waakpeil Actuele toestand

Waterlopen in West-Vlaanderen tot boven het waakpeil
Foto: FVL
De brandweer Westhoek kreeg reeds 37 oproepen binnen voor wateroverlast voornamelijk in de regio Poperinge, Lo-Reninge en Alveringem. Merendeel van de interventies betreft ondergelopen straten door grachten die het water niet meer kunnen slikken. Hier en daar werden zandzakken geplaatst om huizen te beschermen tegen het stijgende water. Enkele waterlopen in het IJzerbekken en bekken van de Brugse Polders stijgen tot boven het waakpeil.

Korte Termijnvoorspelling (48u)

In de loop van de zaterdag is er op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen tot 25mm gevallen. In de loop van vandaag (zondag) kan daar nog tot 20mm bij komen, weliswaar verspreid over de tijd. Hierdoor treden verschillende waterlopen in het IJzerbekken boven hun waakpeil. Vooral de Heidebeek en de Poperingevaart zullen mogelijks tot boven het alarmpeil uitkomen met kritieke overstromingen tot gevolg. Enkele waterlopen die rechtstreeks afhankelijk zijn van de zeespiegel, komen eveneens boven hun waakpeil uit door opeenvolgende hoge laagtij-peilen. Dit is vooral het geval in het bekken van de Brugse Polders. De situatie wordt verder opgevolgd.

Lange Termijnvoorspelling (10 dagen)

Er worden geen kritieke overstromingen verwacht langs de onbevaarbare waterlopen.

Waterlopen in West-Vlaanderen tot boven het waakpeil
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 november 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws