BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

89-jarige vrouw overleeft aanrijding op zebrapad niet

Foto FVL
Foto FVL
In de Ijzerlaan te Diksmuide, ter hoogte van het kruispunt met de Rozenlaan, kwam het vrijdagavond iets voor 18.00 uur tot een aanrijding tussen een bestelwagen, bestuurd door een 59-jarige man uit Veurne en een 89-jarige vrouw uit Brugge, die bij familie in de buurt op bezoek was, en het zebrapad overstak ter hoogte van de Rozenlaan. Door de klap kwam de vrouw eerst op de motorkap van de bestelwagen terecht, waarna ze wellicht met een harde smak, een 10-tal meter verder op het wegdek terecht kwam. De hulpdiensten probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Brandweer Westhoek plaatste een tent om het lichaam af te schermen in afwachting van het onderzoek. Volgens de eerste vaststellingen van politiezone Polder had de bestuurder niet gedronken en geen verdovende middelen gebruikt. Het was een tragisch ongeval bij donker en slecht weer. In het donker of met slecht weer rijden vraagt meer aandacht en niet iedereen geeft die aandacht. Wellicht heeft de bestuurder de vrouw niet of te laat opgemerkt, er was ook druk verkeer op het moment van de aanrijding.  De politie zorgde voor opvang van de familie van het slachtoffer en en voor de bestuurder van de aanrijdende wagen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 december 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal