BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Herbie Hancock, Nile Rodgers & CHIC, Dimitri From Paris deze zomer op Arena5

Herbie H Arena5 krijgt een knallende jazz-opener met Herbie Hancock op 30 juni! Op 6 juli trakteren Nile Rodgers & zijn legendarische disco-funkband CHIC op een show vol strakke beats, funky baslijnen en ritmische gitaarriffs! De closing op die dag is voor de funky Dimitri From Paris. De ticketverkoop voor beide concerten start op vrijdag 10 december om 10u via arena5.be. Jazz-icoon Herbie Hancock staat met nummers als “Cantaloupe Island”, “Watermelon Man” en “Chameleon” in ons collectief geheugen gegrift. Gedurende 6 decennia staat hij vooraan als een visionair artiest die genres overstijgt en generaties muzikanten inspireert. Als lid van het Miles Davis Quintet ontwikkelde hij bij de opnames van zijn eigen songs nieuwe manieren van muziek maken. Zo werd hij een pionier in het gebruik van elektronische piano. Hij creëert een perfecte mix van elektrische jazz met funk, fusion en rock. Hancocks vernieuwende stijl blijft tot op vandaag inspireren en wereldwijd staat hij nog altijd in de frontlijn van cultuur, kunst, muziek en technologie. Een groot artiest die we met veel trots verwelkomen op Arena5! CHIC werd in 1976 opgericht door Nile Rodgers en bassist Bernard Edwards. Samen namen ze drummer Tony Thompson en zangeressen Norma Jean Wright en Alfa Anderson onder de arm en zo werd CHIC geboren. De Amerikaanse band schreef geschiedenis met knallers van hits zoals ‘Le Freak’, ‘Good Times’ en ‘Everybody Dance’!  Sinds geruime tijd staat Nile Rodgers weer op de planken met CHIC en bewijzen ze dat hun muziek verre van dood is en nog steeds een heel breed publiek aanspreekt. Gooi die dansbenen dus maar los en smeer je stembanden, want het belooft een zwoele zomeravond te worden op 6 juli op Arena5!   Als de Franse ambassadeur van stijlvolle club sounds is Dimitri From Paris alles waar zijn natie trots op kan zijn: een dj, producer en remixer van het hoogste niveau, de prins van de discoAl meer dan 20 jaar vergroot hij met zijn edits de esthetiek van disco. Met een nieuwe dj-set boordevol disco, seventies funk en soulvolle dance, laat hij de discobollen en de glitterpakken weer glinsteren. Op 6 juli 2022 bewijst hij dat de groove van de jaren 70-80-90 ons nog altijd aan het dansen krijgt. Disco is not dead!  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 december 2021
Geschreven door
Steven
Evenementen, Nieuws