BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kinderopvang De Kangoeroe uit Kuurne krijgt een nieuwe ‘thuis’ in het sportpark

49 KUUR Kangoeroe BR1 Woensdagnamiddag heeft het gemeentebestuur van Kuurne zijn plannen uit de doeken gedaan over de herlocalisatie die het heeft met de buitenschoolse opvang ‘De Kangoeroe’ vlakbij de huidige locatie op het sportpark.  ” De oude conciërgewoning op het sportveld waar sinds 2000 De Kangoeroe gevestigd is, gaat tegen de vlakte en maakt zo plaats voor een nieuw omnisportveld”, vertelt Schepen van sport Jan Deprez, “Het huidige omnisportveld en een tennisterrein nabij de Boomgaardstraat zullen dan weer plaats moeten ruimen voor een nieuwe multifunctionele huisvesting voor de buitenschoolse kinderopvang De Kangoeroe die tot 28 kinderen kan opvangen tussen  de 2,5 jaar tot 12 jaar op woensdagnamiddag, op vrije dagen en tijdens de schoolvakanties.” Na grondig onderzoek en overleg met de sportdienst, jeugddienst en technische dienst werd gekozen om de nieuwe huisvesting te voorzien op het huidige omnisportveld en tennisterrein op het Sportpark aan de Boomgaardstraat.  “In het voorjaar van 2022 worden verschillende multifunctionele units geplaatst.”, weet burgemeester Francis Benoit, “Deze ‘units’ zijn volledig uitgerust met de noodzakelijke voorzieningen op gebied van veiligheid, hygiëne en energie. Ook de strenge criteria van Kind en Gezin worden gerespecteerd.  Gezien de huidige huisvesting van de Kangoeroe niet meer aan de veiligheidsnormen voldoet, dienden we op korte termijn handelen in kader van de veiligheid. We vonden een oplossing met de bouw van units vlakbij.”  Met deze nieuwe locatie blijft het gemeentestuur volop de kaart trekken van kwaliteitsvolle buitenschoolse kinderopvang. Er blijft grote nood aan opvang van kinderen bij Kuurnse ouders buiten de schooluren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 december 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online