BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Let’s go social

Lets Het gebruik van sociale media in België neemt elk jaar toe (met 11% in 2020 ten opzichte van 2019), en nu meer dan ooit komen we via sociale netwerken dichter bij elkaar. Gebruikers snakken om te verbinden met merken met een authentiek verhaal en een sterke boodschap. Daardoor vinden starters, winkels, ondernemingen en organisaties steeds meer de weg naar sociale media. Van alle digitale marketingkanalen zien we sociale media het sterkste groeien, met een jaarlijkse groei in het marketingbudget van 20%. In 2020 kwamen er maar liefst 20.000 nieuwe Belgische webshops bij, die vandaag 40% van alle webshops vertegenwoordigen. In 2021 vervoegden 5000 nieuwe starters het ondernemerslandschap. Hoe beginnen die kersverse ondernemers het best aan het bouwen van een authentiek merk op sociale media? Hoe weten ze welke boodschap werkt op welk netwerk en voor welke doelgroep? En vooral, hoe kunnen ze het onstuimige landschap doorgronden en inzetten op hun doelen? Op die vragen biedt Let’s go social een antwoord. De lezer kan dagelijks aan de slag met een leuke challenge – om op die manier na 23 dagen van #zerotohero te gaan op sociale media. Zo worden ze de held van hun eigen verhaal en durven ze te delen. Het boek helpt hen de grondlaag te leggen voor hun sociaal merk, verhaal en campagnes. Maar ook voor lezers die al socialemedia-activiteiten hebben, is het een echte aanrader: de opdrachten helpen hen om te reflecteren op hun huidige aanpak, met het oog op vernieuwing. Elke challenge wordt ondersteund met een behapbare theoretische context en real life-inspiratie. Ook krijg je meer dan vijftig contenttips – met een hoge feelgoodfactor en inspirerende verhalen van ondernemers – om doelbewust en authentiek te blijven shinen op sociale media. De zeven ondernemers die in het boek hun verhaal delen zijn: • Lies Slaets van Liezelijn • Sophie Claes van De Gele Flamingo • Joke De Coninck van Black & Yellow koffiebar • Floor Denil, auteur van Arlo • Timo Delorge & Lars Lagaisse van Kaart Blanche • Inge Berckmans van Kidsdinge. Het boek van auteur Sofie Smolders verscheen bij Borgerhoff&Lamberigts.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 december 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving