BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Vanaf februari volgend jaar start in Kuurne de volgende fase van de centrumvernieuwing

Vanaf februari volgend jaar start in Kuurne de 2de fase van de centrumvernieuwing
Foto: RVM
De nutswerken in het centrum zijn momenteel zo goed als afgerond. In de vroege lente van 2022 starten de effectieve riolerings- en wegenwerken. Kuurne zal samen met Aquafin en aannemer Wegenbouw Vuylsteke dit omvangrijk project in goede banen leiden. Kuurne wordt zowel boven als onder de grond stevig onder handen genomen. De rioleringen in het centrum zijn erg verouderd. Deze worden vervangen door een gescheiden rioleringsstelsel. Ook de bovengrond krijgt een metamorfose van jewelste. Men kiest voor een bereikbaar, levendig en groen Kuurne waar men terecht trots op kan zijn.

In nauwe samenwerking met Aquafin en aannemer Vuylsteke

Om deze werken in goede banen te leiden, werkt de gemeente Kuurne samen met Aquafin.  Aquafin is bouwheer van dit dossier en staat in voor de realisatie van de werken. Bovendien adviseren ze het gemeentebestuur bij het nemen van beslissingen over de centrumvernieuwing. Samen met Aquafin duidde het gemeentebestuur ‘Wegenbouw Ivan Vuylsteke uit Meulebeke en Verbraeken Infra’ aan als aannemer. Ze hebben al heel wat gelijkaardige projecten gerealiseerd in dorps- en stadscentra. Hierdoor hebben ze de nodige ervaring en kennis om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Twee fases

De grote werken worden opgesplitst in twee grote fases.  De Vlaskouter, Kerkstraat, Gen. Eisenhowerstraat, Tramstatie en het Marktplein komen aan bod in de eerste fase. De tweede fase start in 2023. Dan is het de beurt de Koning Albertstraat, Harelbeeksestraat en Doornenstraat. De grote lijnen van fase 1 liggen vast, maar de precieze timing en deelfases zijn afhankelijk van heel wat factoren.

Start op parking Vlaskouter

In de loop van februari 2022 starten de eerste grote werken aan ‘De Vlaskouter’. Deze parking is op wandelafstand van de handelaars in het hartje van Kuurne. Men kiest voor een veilige en toegankelijke inrichting. Om het traject richting het centrum op een veilige manier te laten verlopen kiest men voor een gescheiden en aantrekkelijke wandel- en fietszone naast de parkeerzones. Door te starten aan de parking kan deze optimaal gebruikt worden tijdens de werken die volgen. Halverwege maart 2022 vangen de werken in de Kerkstraat aan. Zowel de riolering als de rijbaan en bovenbouw worden onder handen gepakt.  Er wordt gestart vanaf het Marktplein richting de Tramstatie. Meer info is te vinden op: centrumvernieuwing Kuurne

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 december 2021
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online