BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Aantal boetes in Vlaanderen groter dan in Wallonië

politielicht Verkeersboetes in België zijn voornamelijk een zaak voor de Vlamingen, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Wouter Vermeersch opvroeg bij minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Vlamingen worden meer beboet en betalen hun boetes beter. Voor wat betreft het voorbije jaar (2021) werd door de Vlaamse politierechtbanken in totaal een vordering van zowat 132,2 miljoen euro uitgesproken. De Waalse politierechtbanken spraken voor 47,2 miljoen euro aan vorderingen uit. “In Vlaanderen staat men sneller voor een politierechtbank dan in Wallonië”, aldus Vermeersch. “En ook de bedragen die effectief door de politierechtbank worden geïnd, liggen in Vlaanderen een pak hoger dan in Wallonië.” Sedert enkele jaren kan de fiscus openstaande boetes innen via een verrekening in de personenbelasting. In 2021 werd in Vlaanderen voor een bedrag van 21,1 miljoen euro aan boetes, uitgesproken door een politierechtbank, geïnd via een afhouding in de personenbelasting. In Wallonië werd er voor 2021 amper 8 miljoen euro aan boetes geïnd via de afhouding.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 januari 2022
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws