BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Burgemeester Francis Benoit neemt erkentelijkheidstrofee ‘De helpende Hand’ in ontvangst namens de ganse Kuurnse bevolking

Foto NSK
Foto NSK
Maandag 10 januari is na de kerkdienst ter gelegenheid van verkoren maandag in de Sint-Michielskerk de erkentelijkheidstrofee ‘Helpende Hand 21-22’ uitgereikt.  Het was burgemeester Francis Benoit die namens alle Kuurnenaren deze trofee in ontvangst mocht nemen van grootmeester Eddy Lafaut van de Orde van de Ezel.  In zijn bestaan is het de eerste maal dat de erkentelijkheidstrofee ‘De helpende Hand’ niet wordt uitgereikt aan een individueel persoon, maar wel aan alle bewoners van Kuurne.  De erkentelijkheidstrofee ‘De Helpende Hand’ kent in Kuurne reeds een rijke geschiedenis en wordt reeds sinds 1975 elk jaar uitgereikt door de Orde van de Ezel.  In 2019 kreeg Kris Quartier de trofee uitgereikt en in 2020 viel deze te beurt aan Frans Vervaeke.  “Er schuilt in iedere Kuurnenaar wel ergens een weldoener in deze bizarre tijden”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Een telefoontje, een bezoekje, boodschappen doen voor iemand, … het is een klein gebaar maar het doet zo’n deugd!”  De trofee zal een plaatsje krijgen in het gemeentehuis van Kuurne en zal nu en dan tijdelijk worden uitgeleend aan een ander openbaar gebouw in Kuurne.
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 januari 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving