BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Vier twintigers gewond nadat hun wagen van de weg af gaat, een tuinafsluiting ramt en op het dak tot stilstand komt

Foto NDZ
Foto NDZ
Zondagavond zijn vier twintigers gewond geraakt bij een spectaculair ongeval langs de Ledegemstraat in Moorsele.   Het ongeval deed zich voor rond 17.15 uur toen de Skoda Fabia waarin de vier jongeren zaten vanuit Ledegem richting het centrum van Moorsele reed, maar net na een scherpe bocht ter hoogte van de Clerck’s-straat in de remmen ging en links de metalen tuinafsluiting van een alleenstaande woning op de hoek van de Ledegemstraat en de Clerck’s-straat ramde. Door de klap die daarmee gepaard ging werd de wagen naar de overkant van de straat gekatapulteerd, waar hij op zijn dak tot stilstand kwam tegen de betonnen afsluiting en een reclamepaneel van carrosserie Verstraete.  In de Skoda, bestuurd door een 28-jarige man uit Wevelgem, zaten nog 3 twintigers afkomstig uit Menen. Alle inzittenden konden op eigen houtje of met hulp van omstaanders het voertuig verlaten en liepen als bij wonder slechts lichte verwondingen op. Twee ziekenwagens en een MUG-team snelden ter plaatse en brachten de vier voor verdere verzorging naar de ziekenhuizen van Kortrijk en Roeselare.  Omdat gevreesd werd dat de wagen na het ongeval vuur zou vatten, werd ook de brandweer ter plaatse geroepen, maar dat bleek bij hun aankomst niet het geval.
Foto NDZ
Foto NDZ
Dit ongeval is alvast niet het eerste op deze plaats.  “De afgelopen jaren werd onze afsluiting al meermaals aan diggelen gereden, terwijl er iets verderop richting Ledegem ook al verschillende zware ongevallen gebeurden.  Misschien is het tijd dat de gemeente overweegt om snelheid vertragende maatregelen te nemen die het verkeer richting Moorsele wat afremmen, want hier wordt snel gereden”, getuigd een buurtbewoonster. Door het ongeval bleef de Ledegemstraat ruim een uur volledig afgesloten tussen de Olmenlaan en de Clerck’s-straat.  Na de vaststellingen en het takelen van de zwaargehavende Skoda maakte de brandweer het wegdek terug proper.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 januari 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen