BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Het Braderiecomité van Kuurne krijgt een nieuwe voorzitter

Het Braderiecomité van Kuurne krijgt een nieuwe voorzitter
Foto: RMK       (links: Benedikt Devos – rechts: Johan Bossuyt)
Het Braderiecomité van Kuurne start zijn werkingsjaar met een nieuwe voorzitter. Na 9 jaar geeft Benedikt Devos de fakkel als voorzitter door aan Johan Bossuyt. Hij was de voorbije 9 jaar schepen van ondernemen in Kuurne. Bij de start van zijn schepenambt was een combinatie van het voorzitterschap en schepen minder haalbaar. Daarom werd door het bestuur een nieuwe voorzitter aangesteld. Benedikt Devos heeft het Braderiecomité 9 jaar lang geleid als voorzitter. Echter door een grotere verantwoordelijkheid op het werk als planner van een transportfirma en het engagement als lid van de Orde van de Ezel stopt Benedikt als voorzitter. Hij blijft wel nog lid van het dagelijks bestuur. Benedikt Devos: ”Ik heb me erg gejeund als voorzitter van ons krachtig team. We organiseren onze acties vanuit de praktijk gericht op de noden van de lokale handelaars. Samenwerken werkt! Dat is het motto van ons comité! Samen met een sterk team realiseren we mooie acties om onze lokale handelaars te ondersteunen. Zo hebben we jaarlijks de zomerbraderie – ArtMarkt (in samenwerking met de Kon.Kunstkring). Daarnaast zijn er de Ezelfeesten waar we de braderie, koopactie, braderiekrant, animatie en optredens voor onze rekening nemen. Naast de Kerstmarkt op het marktplein is er nog het Kuurns bonnenboekje waar dit jaar terug 41 handelaars hun actie aankondigen.” Johan Bossuyt: “Na 9 jaar schepen van ondernemen ken ik nog meer de noden van de lokale handelaars. Het koopgedrag wijzigt, nieuwe media zorgen voor andere marketing. Dit zijn uitdagingen waarbij we onze lokale handelaars kunnen ondersteunen. Wat echter zeer belangrijk blijft, zijn de persoonlijke contacten. Handelaars laten samenwerken, de krachten bundelen. Ik heb veel goesting dit verder uit te bouwen.” Johan is reeds 30 jaar actief bestuurslid van het Braderiecomité. Daarvan nam hij al 15 jaar lang het voorzitterschap op zicht. Vanaf 2022 komen daar nog een aantal jaartjes bij. Ook de centrumwerken die eraan komt is een uitdaging. Dit wordt ook een troef voor de handelaars. Het Braderiecomité blijft een gesprekspartner van het gemeentebestuur om de hinder zo goed mogelijk aan te pakken. Met het comité wil men ondersteunende acties organiseren zodat de klanten de weg naar de lokale handelaars blijven vinden. Ook de toekomst moet worden voorbereid: hoe kunnen we bijvoorbeeld nieuwe handelaars aantrekken en de leegstand wegwerken? Met het comité wil men nog sterker inzetten op ondersteunende acties die nog meer het merk ‘Kuurne Leeft’ in de verf zetten. “Met dit krachtig team lukt dat zeker” vertelt Johan Bossuyt. De goesting is groot.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 februari 2022
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws