BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

‘Café Beveren’ terug in het theater

Prethuis De voorstelling ‘Café Beveren’ kende een buitengewoon succes in de zomer van 2017 in het Antwerpse Fakkeltheater. Volle zalen met telkens een uitgelaten, enthousiast publiek. Een herneming kon dus niet uitblijven! Daarom sloeg Het Prethuis, dat komend seizoen zijn 10e verjaardag viert, de handen in elkaar met Het Achterland en brengen ze deze volkse komedie terug naar het theater. Het Decap orgel verhuist dan ook naar Theater Elckerlyc om er de ganse maand september het beste van zichzelf te geven. Het stuk neemt u mee naar ‘Café Beveren’, het bekende Antwerpse volkscafé met het al even bekende DECAP-orgel en daar is een goede reden voor: Café Beveren bestaat namelijk 80 jaar! We maken kennis met de vaste stamgasten, zo is er Irma even oud als café Beveren maar op zijn minst nog even vitaal, Franske de simpele jongen die ieders hart steelt, Theo, stapelzot van het pijporgel en Nancy die voor ze haar ‘vitrien’ opent in de rosse buurt altijd nog even binnenspringt. Bazin Jeanine ziet ze maar al te graag komen. De dagelijkse routine wordt echter verstoord door een opmerkelijke gast een zekere Dennis uit Apeldoorn.  Een charmante verschijning, tot blijkt dat zijn bezoek toch niet zo onschuldig is en Café Beveren op zijn grondvesten davert. ‘Café Beveren’ van de hand van Jeroen Maes is een heerlijke komedie met kleurrijke personages, hilarische toestanden en verrassende wendingen.  We gaan voor de gulle lach, hoewel ontroering nooit ver weg is. En dat alles ondersteunt door het unieke geluid van een DECAP-orgel.  Mis deze warme volkse komedie van het vat niet! Café Beveren is te zien vanaf 2 september 2022 in theater Elckerlyc te Antwerpen. Reserveren kan via www.elckerlyc.be of bel naar 070/691 002 (max. €0,30/min.)  Alle info: www.prethuis.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 februari 2022
Geschreven door
Steven
Evenementen, Nieuws