BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Derde lichting Ket & Doc-films op JEF festival & Ketnet

Jefi De vijf nieuwe kinderdocumentaires van Ket & Doc worden tijdens de krokusvakantie in competitie vertoond op het JEF festival (19 februari-6 maart). Na de première zijn de Ket & Doc-titels te bekijken op Ketnet, VRT NU en met audiodescriptie op Ketnet.be en in de app. Ket & Doc is een workshopreeks voor documentairemakers die in 2018 gelanceerd werd door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Ketnet en JEF. Het resultaat zijn elk jaar vijf korte kinderdocumentaires van telkens 15 minuten voor kinderen tussen 9 en 12 jaar, waarin de wereld wordt bekeken door de ogen van een kind.  Aan de derde van de Ket & Doc-workshop namen acht documentairemakers deel. De deelnemers ontwikkelden er tijdens de winter van 2020-2021 hun documentaireproject, dat ze tijdens het JEF festival in februari 2021 pitchten aan Vlaamse producenten. Vervolgens werd voor zeven van de acht projecten een aanvraag ingediend voor productiesteun. Daaruit selecteerde een jury ten slotte vijf winnende projecten, die elk met een productiepremie van het VAF/Mediafonds en Ketnet aan de slag konden. Van juli 2021 tot januari 2022 werden de vijf kinderdocumentaires geproduceerd en nu zijn ze klaar voor wereldpremière op het JEF festival 2022 en uitzending op Ketnet. De titels worden door JEF gedistribueerd en zullen ook worden aangeboden aan het onderwijs. De vijf gerealiseerde titels van de derde lichting van Ket & Doc zijn:

  • Aikiddo van Annabel Verbeke (prod. Associate Directors): De tienjarige Aiko trekt na de lockdown nieuwsgierig de stad in, op zoek naar nieuwe verhalen voor haar vlog.
  • Bgirl Badli van Charlotte De Cort (prod. Associate Directors): De stoere b-girl Mali is een zoekende tiener in de breakdance-scene die wil doorzetten om via dans haar eigenheid uit te drukken.
  • GOALS van Florinda Ciucio (prod. Borgerhoff & Lamberigts TV): Twee ambitieuze meisjes op de Luchtbal in Antwerpen willen hun grote droom waarmaken, professioneel voetballer worden.
  • Licht van Sarah Lederman (prod. De Mensen): De 13-jarige Julie verloor zowel haar papa als haar mama op jonge leeftijd. Zij zocht een manier om dit verlies te verwerken en vond de kracht om door te gaan.
  • Voorbij de sterren van Sara van Oostrum (Diplodokus): Een film die een ruimte creëert waarin kinderen over de dood kunnen praten, waarin ze ongeremd en eerlijk vragen kunnen stellen over het mysterie van de dood.

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 februari 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws