BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Extra show Enaudi in Koningin Elisabethzaal

Enaudi Na lang wachten, is het eindelijk zover. Ludovico Einaudi bevestigt zijn komst naar België. Op 3 & 5 maart speelt hij voor een uitverkochte Bozar (Brussel) en Capitole (Gent). Vandaag voegt hij ook een extra concert toe op 4 maart 2022 in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. De ticketverkoop start op maandag 21 februari om 10u via greenhousetalent.com! De twee eerder aangekondigde shows waren tegen recordtempo uitverkocht! Ludovico Einaudi komt op donderdag 3 maart naar Bozar, op zaterdag 5 maart naar Capitole en nu ook op vrijdag 4 maart naar de Koningin Elisabethzaal om er zijn gloednieuw solo piano-album ‘Underwater’ voor te stellen. Underwater (2021) is Ludovico’s eerste nieuwe solo piano-album in 20 jaar. Ontsproten tijdens de lockdown, die hij als zeldzame opportuniteit aangreep om songs te schrijven in zijn puurste en meest intieme vorm: alleen Einaudi en zijn piano. Underwater bevat 12 transcendente solo piano tracks, waarin Einaudi’s onmiskenbare geluid prachtig tot zijn recht komt. Einaudi over het creatieproces van Underwater tijdens de pandemie: “The music came naturally, more than ever before. I felt a sense of freedom to abandon myself and let the music flow differently. I didn’t have a filter between me and what came out of the piano; it felt very pure. The title Underwater is a metaphor – it is an expression of a very fluid dimension, without interference from outside.” De klassiek geschoolde Einaudi verwierf faam bij een breed publiek met zijn soundtracks voor films en televisieseries als ‘Intouchables’, ‘I’m Still Here’, ‘Doctor Zhivago’ en ‘Acquario’. Critici loven hem voor zijn dromerige pianowerken en kunstig georkestreerde soundscapes. Ze voegen hem vlot toe aan het rijtje van meesters als Chopin, Satie, Glass en Reich. Hij brengt met de regelmaat van de klok solo-albums uit waarbij hij zijn intrigerende composities met steeds wisselende bezettingen uitvoert. Voornaamste wapenfeiten zijn “I Giorni” (2001), “Nightbook” (2009), “In A Time Lapse” (2013), “Taranta-project” (2015), “Elements” (2015) en “Seven Days Walking” (2019). De ticketverkoop voor het concert van Ludovico Einaudi op vrijdag 4 maart 2022 in de Koningin Elisabethzaal loopt via greenhousetalent.com

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 februari 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws