BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Jade Vandeburie uitgeroepen tot Kuurnse Junior Journalist

Kuurne Junior Journalist 2022 Jade Vandeburie (11) die leerling is van Pienter en tevens kinderschepen van Sport te Kuurne is uitgeroepen tot Junior Journalist 2022.  In Totaal mocht het Davidsfonds voor deze editie van hun Junior Journalist zo’n 114 inzendingen ontvangen.  Alle Kuurnse scholen behalve VBS Sint-Michiel namen deel.  Eveneens VBS Sint-Katrien.  Deze editie stond in het teken van het thema ‘De wereld na 2030’.   Voor Jade Vandeburie die in maart 12 wordt was het haar tweede deelname aan de wedstrijd.   Met haar werk die de titel ‘De drie en het magisch dagboek’ droeg wist ze de jury te overtuigen en liet zo de ‘concurrentie’ achter zich.    Naast de titel van Junior Journalist en een plaats in de finale mocht Jade ook een boekenpakket en een gezelschapsspel meenemen naar huis.  Tweede werd Jeannie-Millie Montina met een verhaal over winkelen en ontspannen in een wereld na 2030.  Maxime Ternier mocht de top drie afsluiten.  Zijn werk handelde over een dagboek die van start ging in 2030 en een dag beschrijft uit het leven van een racepiloot.   Ten Slotte kreeg Thomas Watteeuw nog een extra prijs – twee strips van Suske en Wiske – voor de meest originele titel.  Dat was ‘GRRRRRRoootmoe!’  Hij schreef een verhaal over een heel vieze grootmoeder die op Moars woont en uiteindelijk achtergelaten wordt op Pluto.  Eregasten op de uitreiking van de Junior Journalist waren Kinderburgemeester Bas Stockman, boekenjuf Heidi Claus die voor 200 euro aan boeken kreeg, burgemeester Francis Benoit en schepen van onderwijs Jan Deprez.  In totaal kregen 20 kinderen een prijs uitgereikt.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 februari 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op