BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kinepolis brengt uitverkochte cultfilm ‘ADAM & EVA’ op grote scherm

Adam & Eva In een filmseizoen gevuld met langverwachte, internationale blockbusters, komt een langspeelfilm van eigen bodem als een nieuwe, frisse wind aangewaaid. Na het succes van ‘De Maagd Van Gent’ (2014) komt regisseur Nicolaas Rahoens opnieuw met een visuele parel: ADAM & EVA‘, een schitterende komedie die hij zelf scheef, regisseerde én monteerde.  ‘ADAM & EVA’ vertelt het verhaal van de neerslachtige Gentse professor Adam (Bob De Moor), wiens levenslust wordt aangewakkerd wanneer hij verliefd wordt op lokale schoonheid Eva (Peggy Schepens). Op datzelfde moment ontstaat er een mooie vriendschap met de zieke kasteelheer Michiel (Marijn Devalck). De Vlaamse Ardennen pronken als officieuze vierde hoofdrolspeler in de film. Geen verrassende keuze als decor, gezien Rahoens zelf afkomstig is uit de streek. Meer dan 300 inwoners acteerden ook mee in ‘ADAM & EVA‘. Het resultaat is een volksfilm pur sang waar vriendschap, liefde en vooral humor centraal staan. Op vrijdag 10 september 2021 ging ”ADAM & EVA‘ in première en tourde de films langs Vlaamse cultuurcentra. De film werd geselecteerd voor het gerenommeerde Filmfestival van Oostende en won tal van prijzen, waaronder ‘Beste Komedie’ op de International Movie Awards van Rome. Vanaf 23 februari is de film in alle Vlaamse Kinepolis bioscopen te zien. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 februari 2022
Geschreven door
Steven
Nieuws